Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відкриту лекцію правникам УжНУ прочитав суддя Конституційного Суду Василь Лемак

Професор розповів про специфіку своєї теперішньої роботи на високій посаді, повідомив про останні ухвали КС, порадив студентам не марнувати часу й можливостей

0 547
Відкриту лекцію правникам УжНУ прочитав суддя Конституційного Суду Василь Лемак
Василь Лемак
Днями на юридичному факультеті відкриту лекцію прочитав доктор юридичних наук, професор Василь Лемак, якого нещодавно Президент України Петро Порошенко призначив суддею Конституційного Суду.

Тема заходу – «Конституційний Суд України: проблеми та перспективи».

Насамперед Василь Васильович подякував студентам, відзначивши: викладацька праця дає хорошу базу й уміння спілкуватися з різними людьми, виступати перед аудиторією.

Відтак В.Лемак розповів про специфіку роботи судді Конституційного суду України. «Працювати в КС дуже відповідально, адже рішення цього органу стосуються не конкретних осіб, а всієї держави», – наголосив Василь Лемак.

Професор розповів і про останні ухвали суду, що стосуються кримінально-процесуального кодексу та закону про всеукраїнський референдум.

За словами лектора, Україна входить у турбулентний період, де суд буде одним із гарантів стабільності, який налаштовує до порядку будь-яку гілку влади: «Міцною є тільки та держава, у якій влада розділена. Сила суду — це його незалежність. Нині Конституційний Суд України вперше в історії відчуває незалежність. Вперше суддів призначали за результатами конкурсу, вперше у суддів належні гарантії».

Відкриту лекцію правникам УжНУ прочитав суддя Конституційного Суду Василь ЛемакНасамкінець суддя Конституційного Суду порадив студентам розглядати час як ресурс, після закінчення університету брати участь у конкурсах, зокрема й на посади помічників суддів, а після 30 років — на вакансії суддів.

В.Лемак також пообіцяв молоді прочитати лекцію про права людини, запросив викладачів і студентів юридичного факультету УжНУ на екскурсію до Конституційного Суду.

«Дякуємо Василеві Васильовичу, що він і в новій іпостасі читає лекції юнакам і дівчатам. Це позитивна практика, адже професор розповідає про сучасні виклики й перспективи розвитку конституційного судочинства, про що поки не можна прочитати в книжках», — відзначив декан юрфаку Ярослав Лазур.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.