Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгород став одним із шести українських міст – учасників усесвітнього благодійного забігу «Wings for Life»

Підтримку в організації забігу в нашому місті надали Ужгородський національний університет, Ekos та Uzhhorod Running Club

0 163
Бігти за тих, хто цього зробити не може, у неділю, 6 травня, в Боздоському парку зібралося понад 30 ужгородців. Акція «Wings for Life» одночасно стартувала в різних містах світу, а Ужгород став одним із 6 населених пунктів України, де люди об’єдналися заради спільної справи.

Ужгород став одним із шести українських міст – учасників усесвітнього благодійного забігу «Wings for Life»Особливістю заходу є те, що учасники реєструються через спеціальний мобільний додаток і стартують одночасно з благодійниками по всьому світу – таким чином можливо відстежити світові результати й визначити глобальних переможців. Ще одна цікавинка – момент змагання: через півгодини після старту за учасниками виїжджає автомобіль-кетчер (це або реальне авто, або віртуальне – у додатку). Щойно кетчер наздожене бігуна, його участь завершується, тож де буде твій фініш – невідомо. Чим більше вдасться пробігти, тим більше шансів на перемогу та виграш цінного призу. Мета незвичайного забігу – збір коштів для пошуку методів лікування травм спинного мозку.

Ужгород став одним із шести українських міст – учасників усесвітнього благодійного забігу «Wings for Life»Підтримку в організації забігу в нашому місті надали Ужгородський національний університет, Ekos та Uzhhorod Running Club. Організовує захід Дослідницький фонд «Wings for Life», а глобальними спонсорами є такі відомі компанії, як Puma, Red Bull, Lenovo тощо.

«Учасники біжать за тих, хто сам цього не може – за людей із інвалідністю. Тішить, що Ужгород долучається до акції вже не перший рік і потрапив на мапу бігових міст Європи. Це допомагає не тільки привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, а й зібрати кошти на їхнє лікування – сто відсотків пожертв ідуть на допомогу. Цього разу в Ужгороді найбільша дистанція серед чоловіків становила майже 30 кілометрів, а серед жінок – близько 17», – розповів співзасновник Uzhhorod Running Club Микола Машіка.

Цьогоріч у рамках акції Ужгород зібрав 350 євро. Наступний такий забіг відбудеться вже наступного року.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.