Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ влаштували «Світове кафе професій», або День відкритих дверей оновлює формати

0 281
8 жовтня Ужгородський національний університет вітав майбутніх абітурієнтів на першому цьогорічному Дні відкритих дверей. Захід відбувся в читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ. Серед запрошених гостей — учні 9–11 класів шкіл Закарпатської області, насамперед Ужгорода.

В УжНУ влаштували «Світове кафе професій», або День відкритих дверей оновлює форматиВже другий рік поспіль подію проводять у нестандартному форматі «світового кафе». Замість звичних презентацій в авдиторіях, школярі потрапляють до простору, де зібрані всі факультети. Такий формат дозволяє створити невимушену атмосферу для спілкування та знайомства з університетським життям.

Проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король розповідає: «Щороку проводимо День відкритих дверей — восени і навесні. Відбуваються вони в різних форматах. От сьогодні у нас – «світове кафе професій». Учні шкіл Закарпаття, передусім обласного центру, можуть ознайомитися з усіма спеціальностями, освітніми програмами, а також факультетами й інститутами нашого університету. Під час вступу є можливість подати багато заяв, і деколи абітурієнти їх реєструють на спеціальності діаметрально протилежні. Щоб полегшити їм вибір, сьогодні День відкритих дверей саме в такому форматі».

Кожен із підрозділів УжНУ намагався зацікавити абітурієнтів чимось унікальним. Наприклад, за столиком факультету інформаційних технологій учні могли пограти в комп’ютерні ігри. У локації факультету здоров’я та фізичного виховання — випробувати бізіборд за методикою Монтессорі чи спробувати на собі тейпування. Географічний факультет намагався представити все різноманіття своїх спеціальностей, тож тут абітурієнти мали нагоду скористатися далекоміром, дізнатися про професію лісника й подивитися на програми, які у своїй роботі використовують географи.

Також учні могли особисто поспілкуватися з викладачами і студентами, почути відповіді на питання щодо вступу, навчальних програм, перспектив працевлаштування.

Серед презентацій були не лише факультети, а й працедавці. Наприклад, за столиком компанії «Jabil» школярі могли дізнатися про вакансії й умови роботи, а також отримати фірмовий мерч.

Анастасія Корнієнко (зліва), Анастасія Зозулинець (справа)
Анастасія Корнієнко (лівобіч), Анастасія Зозулинець (правобіч)

Дев’ятикласниці Ужгородського наукового ліцею Анастасія Корнієнко та Анастасія Зозулинець на момент нашої зустрічі вже встигли обійти майже всі представлені факультети. Дівчата тішаться, що виграли пряник в конкурсі від ФСН. Серед найцікавіших для них виявилися презентації фізичного факультету, який демонстрував управління дронами, а також Навчально-наукового інституту хімії й екології, де експериментували з реактивами. Школярки кажуть, що прийшли ознайомитися з підрозділами вишу, щоб було легше зробити вибір у майбутньому.

Вибір професії — непросте рішення для молоді. Проте, за словами організаторів, такі заходи роблять цей процес легшим, зрозумілішим і менш нервовим. Тим часом Ужгородський університет запрошує абітурієнтів на наступні Дні відкритих дверей, щоб детальніше дізнатися про особливості факультетів.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.