Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Третьокурсники-математики побували на екскурсії в ліцеї «Теобенд»

Завершили відвідини домовленостями про проходження студентами навчально-педагогічної практики на базі освітнього закладу

0 67

Третьокурсники-математики побували на екскурсії в ліцеї «Теобенд»

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Середня освіта. Математика» відвідали інтерактивну ліцею в Ужгородському греко-католицькому приватному ліцеї «Теобенд». Візит – не просто для ознайомлення з діяльністю приватного некомерційного освітнього закладу, у якому навчаються 128 ліцеїстів, а потенційна можливість для майбутньої практики. І навіть працевлаштування!

Загалом діяльність ліцею тільки набирає обертів. Діти навчаються лише до 6 класів, але охоплення аудиторії зацікавлених сягає позначки… 45000. Команда педагогів «Теобенду» складається з 26 осіб.

У ліцеї діти здобувають освіту за унікальною освітньою програмою «Інтелект-Україна». Учням пропонують широкий спектр академічних предметів, що стимулюють творче s критичне мислення. Одночасно впроваджують активно християнське виховання. «Теобенд» допомагає розвивати в молоді моральні цінності, етичні принципи й духовне зростання.

Екскурсія студентів розпочалася з Ужгородського греко-католицького катедрального собору. Керівник «Теобенду» отець Владислав Ігнатишин коротко розповів про освітню діяльність Мукачівської греко-католицької єпархії в дорадянський час, яку зруйнувала радянська влада. Згадав також про поновлення християнської освіти, зокрема про історію створення ліцею.

Третьокурсники-математики побували на екскурсії в ліцеї «Теобенд»Згодом на ужнівців чекала екскурсія сучасним корпусом для молодших учнів, де містяться добре обладнані кабінети й необхідні навчальні матеріали. Паралельно побачили роботу з відновлення приміщень для старших класів.

Ганна Цюпак поділилася враженнями: «Уперше приєдналася до такої екскурсії. Задоволена, бо дізналася багато корисного. Почула про інноваційні освітні програми, як церква може допомагати і взаємодіяти з освітою. Було несподіванкою, наскільки добре можуть бути обладнані кабінети в школі. Поспілкувалися й про можливості співпраці з університетом, можемо там практикуватися. Такі заходи цікаві тим, що додатково мотивують студентів до навчання».

Для Марії Гірської така екскурсія не була новинкою, але цікавинок виявилося достатньо: «Побачила, як вдало поєднуються навчальні процеси – духовні й освітні. Наставник школи розповів, що діти навчаються за системою «Інтелект-Україна». Помітно: до діток там ставляться по-особливому. Молоді вчителі все доступно пояснюють, знаходять індивідуальні підходи. Незвичним для мене стало те, що діти харчуються тричі на день. Передбачено йогуртні перерви. А ще в школі викладають дві основні мови – англійську та італійську».

Третьокурсники-математики побували на екскурсії в ліцеї «Теобенд»Завершили екскурсію домовленостями про проходження студентами навчально-педагогічної практики на базі «Теобенду».

Тетяна Лесюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.