Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ти ж не боїшся крові? Ужнівців запрошують долучитися до благодійної акції

Організатори «Тижня милосердя» чекають всіх охочих стати донорами та поповнити запаси Закарпатської обласної станції переливання крові

0 114

Із 18 по 22 листопада в Ужгороді триває акція «Тиждень милосердя» – донорів запрошують здати кров та поповнити запаси Закарпатської обласної станції переливання крові.

«Восени на станції переливання крові зазвичай брак запасів, донорів стає менше. Зараз особливо бракує крові 1 та Ти ж не боїшся крові? Ужнівців запрошують долучитися до благодійної акції2 групи, а також 4 «мінус». Долучитися може будь хто – всі, кому не байдуже. Багато організацій, приміром, поліція, ДСНС, долучається регулярно і приходять сюди організовано. У понеділок зазвичай донори не дуже активні – хтось щойно повернувся в місто, хтось втомлений після вихідних, тож приплив донорів відчувається уже ближче до середини тижня. До всього, цими вихідними Ужгород відзначав свято вина, а перед здачею крові це протипоказано – варто почекати кілька днів. Утім, сподіваємося, що зможемо поповнити запаси крові, адже ніхто і ніколи не знає, коли саме ця кров врятує чиєсь життя», – каже координаторка проєкту «Донори Ужгорода» Оксана Григор’єва.

Ґабріела Орос
Ґабріела Орос

На жаль, не кожен і не завжди може стати донором – існує низка протипоказів, серед яких тимчасові та абсолютні. Ось, приміром, третьокурсниця географічного факультету Ґабріела Орос розповідає:

«Сьогодні я прийшла на станцію переливання крові, щоб зробити добру справу. Та виявилося, що моя кров не підходить для донорства і, на жаль, я не змогла поділитися частинкою себе із потребуючими. Але, сподіваюся, знайдуться небайдужі люди, які здадуть кров замість мене. Тепер буду старатися допомагати інформаційно – доносити до людей, що здавати кров важливо, бо ж, можливо, вона колись врятує і наше життя».

Стежити за кількістю запасів та потребами станції можна у Фейсбуці, Інстаграмі, Телеграмі, Вайбері. Таким чином інформація оперативно доходить до активних донорів.

Поділитися кров’ю можна у будні з 9 до 14:00 за адресою вул. Льва Толстого, 15.

До речі, вас тут нагодують булочкою та чаєм, дадуть трохи грошей, а якщо долучитеся до акції цього тижня, то отримаєте ще й невеличкий солодкий сюрприз.

Ксенія Шокіна

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.