Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ закарпатські працедавці пропонували вакансії студентам

Молодь мала можливість поспілкуватися з потенційними роботодавцями, а також взяти участь у тренінгах, проведених директоркою Центру кар'єри УжНУ Тетяною Бутурлакіною

0 197

19 листопада в холі головного корпусу Ужгородського університету провели вже традиційний «Ярмарок вакансій». Захід організував Центр гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування вишу.

Ігор Король, Олександр Білак та Сергій Олексіюк
Ігор Король, Олександр Білак та Сергій Олексіюк

На початку з вітальними словами виступив проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Ігор Король, акцентувавши: кількість представлених на заході організацій щороку збільшується. Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак побажав присутнім ефективного обміну інформацією. А директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк відзначив активну  профорієнтаційну роботу УжНУ та сприяння працевлаштуванню молоді в Україні з допомогою ярмарків вакансій.

Так, упродовж дня студенти ознайомилися з пропозиціями Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Нацполіції, Держприкордонслужби, Аllan Loyds group, «Інтерфіл», «Комінвестбанку», «Приватбанку», «Ощадбанку», «Деренівської купелі», «Сільпо-фуд», «Укрпошти», Flextronics. Також здобувачі фаху могли подати заяви в міський центр зайнятості.

Тетяна Бутурлакіна під час тренінгу
Тетяна Бутурлакіна під час тренінгу

Крім того, у читальній залі бібліотеки директорка Центру кар’єри УжНУ, доцентка Тетяна Бутурлакіна провела для юнаків і дівчат тренінги, присвячені самопрезентації та таймменеджменту.

Зокрема, учасники поставили цілі, зважаючи на власні цінності. Т. Бутурлакіна дала корисні поради перед початком нового року: зробити висновки за 365 днів, що минули, поховати так званих мамонтів – величезні справи, які не вдалося довести до кінця (чи виконати їх покроково). А вже потім – будувати нові плани.

Ішлося й про важливість застосування систем планування, які підходять за психотипом, візуалізацію мрій, уміння відмовляти, делегувати обов’язки.

В УжНУ закарпатські працедавці пропонували вакансії студентам

Молодь також малювала трекери часу та визначила піки активності впродовж дня. А ще говорили про хронофагів, тобто пожирачів часу, зокрема, соцмережі.

До того ж Тетяна Бутурлакіна анонсувала тренінги в студпросторі AuraAcademica, під час яких розглядатимуть питання, пов’язані з ефективним плануванням часу й не тільки. Оголошення про такі заходи будуть на фб-сторінках Центру кар’єри УжНУ та AuraAcademica.

Ольга Брайлян,
фото авторки та Віталія Завадяка

 

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.