Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Айтівці УжНУ відзначили День першокурсника

Урочисте святкування було насичене різноманітними номерами художньої самодіяльності студентів

0 346

Айтівці УжНУ відзначили День першокурсникаДень першокурсника – це велике свято на кожному факультеті. Ще більше ця істина стосується факультету інформаційних технологій Ужгородського національного університету, адже в ІТ-підрозділ з кожним роком вступає все більше першокурсників.

Для підтвердження кількісні дані:

Рік вступу Кількість першокурсників
1996-1997 20
2015-2016 62
2016-2017 74
2017-2018 82
2018-2019 96

 

Вітає першокурсників Олександр Білак
Вітає першокурсників Олександр Білак

З 96 студентів-першокурсників на спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» вступило 48 студентів, на «Комп’ютерні науки» – 34, а на «Інформаційні системи та технології» – 14 першокурсників.

Отож не дивно, що готуючись до цього прекрасного свята студенти-айтівці мали не тільки можливість розкрити повною мірою всі свої таланти, але і ближче познайомитись один з одним. Душею цього свята був заступник декана з виховної роботи, доцент Ігор Лях, а його надійними помічниками студенти Петро Яворський, Тетяна Мельниченко, Євгенія Орос, Андрій Мушка, Оксана Ворон, Наталія Ракущинець та Денис Чечоткін. Гарно відпрацювали свою роль ведучих студенти Василь Волошин та Тетяна Славська.

Олександр Лавер нагороджує похвальною грамотою Ігоря Ляха
Олександр Лавер нагороджує похвальною грамотою Ігоря Ляха

Спонсорами заходу стали: магазин мобільної техніки та аксесуарів  Al’tel Shop, одна з найбільших ІТ-компаній в Центральній Європі PettersonApps та заступник міського голови, учасник громадського об’єднання «Рідне місто» Олександр Білак.

У конференц-залі зеленого корпусу УжНУ панувала святкова й урочиста атмосфера. Студентів було стільки, що яблуку ніде впасти.

Зі словами вітання до першачків-айтівців виступили т.в.о. декана факультету доц. Олександр Лавер, зав. кафедри програмного забезпечення систем доц. Юрій Білак, доцент кафедри інформаційних управляючих систем та технологій доц. Василь Лавер, академнаставник першого курсу ст. викладач Олександр Шпак, а від спонсорів – заступник міського голови Олександр Білак, та представник ІТ-компанії Petterson Apps. Всі вони у своїх промовах побажали першокурсникам факультету багато щастя, міцного здоров’я та великих успіхів у навчанні, щоб після його завершення кожен став гідним членом не тільки української, а й світової ІТ-спільноти. Представник ІТ компанії Petterson Apps пообіцяв запросити найкращих студентів факультету до себе на роботу.

Айтівці УжНУ відзначили День першокурсникаЗавдяки зусиллям доц. Ігоря Ляха та його команди урочисте святкування Дня першокурсника було насичене різноманітними номерами художньої самодіяльності, в яких особливо відзначилися студенти: Генадій Лазорко, який акомпанував на гітарі студенткам Наталії Кругляковій та Каріні Шпонтак, студентський дует Ангеліни Товтин та Максима Камінського, котрі тримаючись за руки захоплено виконали пісню про кохання «Ночной рейс», та Іван Матоляк з власними композиціями.

Наприкінці свята студенти і викладачі факультету інформаційних технологій зробили колективні фотографії на пам’ять, а далі святкування Дня першокурсника плавно перенеслося в один з нічних клубів міста, де студенти-першачки ближче знайомилися один з одним на танцполі. Але це вже зовсім інша історія, яка потребує іншого літописця :).

За інформацією доц. кафедри ІФМД Олександра Лавера

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.