Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Тиждень студентської дружби в УжНУ розпочали масштабним фестивалем

Під час дійства традиційно змагалися в приготуванні боґрачу та інших страв, визначали переможців у перетягуванні канату й гирьовому спорті, насолоджувалися насиченою естрадно програмою та дискотекою

0 665
Ведучі заходу
Ведучі заходу
13 травня в Ужгородському національному університеті стартував Тиждень студентської дружби, який улаштували вже вчетверте разом із Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників (ЗУТСМД). На відміну від минулих років, цьогорічну серію заходів фестивалем розпочали, а не завершили.

Під час дійства різні команди традиційно змагалися в приготуванні боґрачу та інших страв. Показували кулінарні здібності аж 13 команд: географічного, інженерно-технічного, математичного, медичного № 2, фізичного, філологічного підрозділів, факультету історії та міжнародних відносин, суспільних наук, туризму та міжнародних комунікацій, здоров’я та фізичного виховання, Українсько-угорського навчально-наукового інституту, а також колективи «Клуб бійців» і «Лами».

Поки готувалися страви на вогні, на сцені були численні вокальні й танцювальні виступи представників УжНУ та Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Дівчата з Індії пропонували охочим мехенді, студенти й викладачі брали участь у конкурсах, перетягували канат, визначали найкращого в гирьовому спорті. У підсумку переміг юридичний факультет (547 жимів), збірна студентів посіла друге місце (480). Перше місце розділили Іван Повханич, Василь Куруц, Валентин Василиндра, Вадим Рошканюк.

Після насиченої програми настав час куштувати боґрач. До складу журі ввійшли консул Генерального консульства Угорщини Аттіла Корош, перший заступник консула Угорщини в Ужгороді Ласло Куті, голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, ректор і проректор УжНУ Володимир Смоланка й Ігор Король, директор УУННІ Олександр Шпеник, голова ЗУТСМД Норберт Бенце, очільник профкому студентів УжНУ Ростислав Головчанський.

І.Король відзначив: «Радий бачити вас на вже четвертому фестивалі. Щороку нас стає все більше і більше. Переконаний, через рік захід стане ще масовішим».

Звернувся до присутніх і Н.Бенце: «Молоді люди, які тут зібралися, створили дуже атмосферну компанію. Бажаю всім гарно відпочити!»

Тиждень студентської дружби в УжНУ розпочали масштабним фестивалемТиждень студентської дружби в УжНУ розпочали масштабним фестивалемВідтак оголосили переможців кулінарного змагання. Найкращою стравою визнали рис із м’ясом, який запропонували студенти медичного факультету № 2.

«Золото» за боґрач здобув математичний факультет, друге місце – факультет туризму та міжнародних комунікацій, а третє – «команда «Лами».

Після оголошення результатів паркінг біля головного корпусу Ужгородського університету перетворився на справжній танцювальний майданчик, на якому розважалися майже до опівночі.

Тиждень студентської дружби в УжНУ розпочали масштабним фестивалемТиждень студентської дружби – чудова нагода познайомитися зі студентами з різних країн, добре відпочити та позмагатися. 14–16 травня ужнівці визначатимуть найкращих у міні-футболі, баскетболі, настільному тенісі, волейболі, крикеті. Про ці події – в наших наступних публікаціях.

Ольга Брайлян,
фото Вікторії Кенідри та Віталія Завадяка,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.