Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Філологічний факультет показав майбутнім абітурієнтам свої переваги

Серед 10 освітніх програм найрізноманітнішого спрямування на філфаку знайти професію до душі зможе кожен

0 286
У рамках загальноуніверситетського Дня відкритих дверей потенційні абітурієнти – учні середніх шкіл Мукачева – завітали на кожен підрозділ вишу, зокрема й на філфак.
Факультетські гості
Факультетські гості

Розпочали з екскурсії факультетом, під час якої другокурсниця Антоніна Шипова розповіла школярам про дозвіллєвий бік студентського життя: «Наша молодь живе надзвичайно різноманітно і захопливо поза аудиторіями. Екскурсії, флешмоби, літературні вечори, зустрічі з відомими й цікавими людьми – все це чекає на вас тут! Зовсім недавно ми мали незабутню подорож до Праги, а кілька днів тому провели наш традиційний ярмарок, гроші з якого будуть переказані до дитячого будинкук. Точно можу гарантувати відривні вечірки й перегляди нічного кіно прямо на факультеті, мультики ми також полюбляємо, якщо що☺ Тому welcome!».
Філологічний факультет показав майбутнім абітурієнтам свої переваги

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Відтак деканеса філфаку Галина Шумицька розповіла юним гостям про життя факультету як одного з найстарших підрозділів УжНУ, окреслила суть навчальної програми й докладніше поінформувала про найновіші спеціалізації: «Наш факультет серед найстарших, з яких починався колись університет, – скоро матиме вже 74 роки. Філфак досвідчений, але разом з тим і дуже модерний. Розпочинався лише з двох спеціальностей – україністики та русистики. Нині ж ми маємо 10 освітніх програм! Недавно розпочали досить вдалий експеримент: ми запровадили подвійну спеціалізацію, тобто за 5 років ви здобуваєте ніби одразу 2 дипломи, можете бути одночасно українським і англійським філологом. Цього року це лише другий набір, але він має значний попит в абітурієнтів. Також у нас є освітня програма, на якій можна паралельно вивчити угорську або румунську мови, адже в нашій області є райони, де компактно проживають національні спільноти, тому спеціалісти, які додатково знають ці мови, є дуже запитаними!».

Антоніна Літак
Антоніна Літак

Відтак Галина Василівна представила школярам керівний склад факультету. Далі запросила до слова викладачку кафедри англійської філології Антоніну Літак, яка розповіла учням про вивчення англійської на спеціалізації «Українська мова і література. Англійська мова і література»: «Програма, яку ви будете опановувати, складається з 5 звичних для вас компонентів вивчення мови, які знаєте по школі. Ми намагаємося застосовувати комунікативний підхід до навчання. Що це означає? Це не суха теорія, не «зазубрювання». Це живе спілкування, мовна практика, ми хочемо навчити вас застосовувати теорію «in real life situations». Для цього під час пар створюємо штучне автентичне середовище: виходимо в місто, де всі наші прогулянки, походи в магазин, відвідини кафе супроводжуються коментуванням англійською. Наприклад, робимо замовлення чи покупки. Це надзвичайно цікава й ефективна методика навчання, тому будьте певні: ви із задоволенням вивчатимете англійську!».

Валентина Барчан
Валентина Барчан

Завідувачка кафедри української літератури, професорка Валентина Барчан наголосила, що для досягненні мети передусім потрібне старання самих студентів, їхні амбіції і бажання здобувати нові знання й навички: «У нас ґрунтовна підготовка на всіх спеціальностях. Ви маєте можливість стати перфектними спеціалістами з обраних професій. Викладачі в нас сучасні, студенти – активні. Вам ніколи не буде сумно, у нас зможете сповна реалізуватися як професіонали, піти в науку чи зайнятися громадським життям. Йдіть до нас – і ви себе пізнаєте, обов’язково відкриєте нові грані своїх талантів і можливостей!».

Євген Соломін
Євген Соломін

Доцент кафедри журналістики Євген Соломін розповів аудиторії про навчання на спеціальності «Журналістика»: «Це нові зустрічі, нові враження й емоції кожного дня. Запитаність у журналістських кадрах є постійною, навіть на сьогодні в мене є кілька цікавих пропозицій роботи для студентів, тому гідне працевлаштування буде гарантоване. Але зрозуміло, що одразу не прийдете до високого рівня кваліфікації, на все потрібен час і докладені зусилля. Університет дає вам цей час і можливості для його ефективного використання, тому не змарнуйте їх!».

Після офіційної частини за смачним обідом школярі мали нагоду поспілкуватися зі студентами й викладачами в неформальній обстановці.

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.