Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У навчанні студентів-біологів упевнено застосовують елементи неформальної освіти

На черговому практично орієнтованому семінарі слухачі мали змогу дізнатися відповіді на різноманітні запитання щодо роботи в молекулярно-генетичній лабораторії

0 114
Днями на біологічному факультеті УжНУ відбувся практичний семінар, мета якого – навчити студентів і викладачів техніки дизайну праймерів для ПЛР, теорії і техніки встановлення ПЛР-реакції та гель-електрофорезу ДНК.

Ця техніка була використана для ідентифікації статі у зразках людей за допомогою ампліфікації ділянок Х та Y хромосом. Застосована методика виявилася ефективною, підтверджені результати у зразках з відомим транссексуалізмом та зміною статі. Також виявлені зразки з підозрою на синдроми порушення диференціації статі, які будуть направлені у клінічні лабораторії для підтвердження.

Всі зацікавлені слухачі мали змогу дізнатися про практичні лайфгаки, знайти відповіді на різноманітні запитання щодо роботи в молекулярно-генетичній лабораторії. Практично орієнтований семінар є додатковим елементом неформальної освіти навчання студентів-біологів.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.