Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Міжнародна асоціація випускників тепер працює в усіх районах Закарпаття

0 120
26 жовтня в УжНУ збиралися члени Правління ГО «Міжнародна асоціація випускників УжНУ». Засідання присвятили кільком питанням: представили керівників нових відокремлених підрозділів, прозвітували про роботу й визначили дедлайни амбітного проєкту – відновлення баз «Скалка» й «Колочава».

Міжнародна асоціація випускників тепер працює в усіх районах ЗакарпаттяУпродовж літа-осені 2023 року до Асоціації приєдналися десятки нових членів. Зокрема, завдяки відрядженням і якісній комунікації створені відокремлені підрозділи в усіх шести районах Закарпаття. Членів Правління розділили на групи, які контактують із районними організаціями для зміцнення структурних осередків, залучення до активної співпраці з УжНУ керівників державних структур і органів місцевого самоврядування.

Олександр Сливка, Іван Артьомов
Олександр Сливка, Іван Артьомов

«Від початку створення Асоціації на її роботу вплинуло багато чинників. Спочатку ми вирішували організаційні питання, формували структуру, потім був період пандемії. Тепер є об’єктивні труднощі, пов’язані з війною. Фінансова скрута університету протягом багатьох років негативно позначилася на санаторії-профілакторії «Скалка», гірськолижній базі «Плішка» та високогірній біобазі «Колочава». Крім того, що зруйновані будинки (і вони вже не підлягають ремонту), досить поганий і під’їзд туди. Але ми прагнемо відновити ці бази не просто для майбутніх студентів і викладачів – є потреба організувати там місце для фізичної і психологічної реабілітації. Це дуже важливе питання. Реально організувати в цих місцях реабілітаційний центр для учасників бойових дій під час російсько-української війни», – розповів Голова Правління Асоціації, проректор Олександр Сливка.

Для втілення амбітного задуму Асоціація об’єднує власні зусилля і тих випускників, які готові підтримати університет, а також міжнародного проєкту, на який формують заявку.

Декан факультету міжнародних відносин Микола Палінчак запропонував сформувати групу для роботи над проєктом. Також Правління доручило декану юридичного факультету Ярославу Лазуру вивчити питання щодо набуття Асоціацією статусу міжнародної громадської організації з її наступною перереєстрацією і підготувати необхідні матеріали.

Про організаційні питання на засіданні інформував заступник голови Правління Іван Артьомов. Нагадав, зокрема, що актуальним для Асоціації залишається створення баз даних випускників на кожному факультеті.

На засіданні обрали й нового заступника голови Правління: замість Олександра Білака ним став декан факультету історії та міжнародних відносин Віталій Андрейко.

Найближчим часом Асоціація планує конференцію делегатів з участю всіх членів для затвердження рішення Правління щодо введення до його складу керівників новостворених відокремлених підрозділів. Крім того, встановлені дедлайни на відновлення баз «Скалка» й «Колочава» – весна-осінь 2024 року.

Наталія Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.