Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгород поповнився міні-скульптурками

Михайло Колодко реалізував ще дві свої творчі ідеї – з відкриттям «Liberty bell» та «Лєбєдіного озєра» маленьких пам’ятників в обласному центрі стало 30

0 246
Ужгород поповнився міні-скульптурками
Сергій Устич та Федір Шандор
У суботу, 2 грудня, в Ужгороді відкрили дві нові міні-скульптурки: «Liberty bell» та «Лєбєдіноє озєро» авторства Михайла Колодка. Тепер у місті маленьких пам’ятників уже 30!

Модерував відкриття міні-скульптурок традиційно туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор.

Ужгород поповнився міні-скульптурками
Скульптурка «Liberty bell»

Скульптурка «Liberty bell» приурочена до дня народження Григорія Жатковича (1886) – першого губернатора Закарпаття, цього ж дня, але 1920 року в Ужгороді проголосили День свободи.

Ужгород поповнився міні-скульптурками
«Лєбєдіноє озєро»

Сама ж скульптурка – це міні-Жаткович, що сидить на славнозвісному дзвоні свободи перед будівлею колишнього жупанату, а нині Художнього музею ім. Й. Бокшая. Річ у тім, що свого часу в Ужгороді була копія відомого американського «Liberty bell», який є символом незалежності США від Великобританії.

Відкриття міні-скульптурки «Лєбєдіноє озєро» приурочили до Всесвітнього дня телебачення й розмістили її на поруччі мосту Масарика, неподалік від будівлі обласного телебачення. Хоч скульптурка присвячена журналістам, разом із тим вона нагадує людям старшого покоління про епоху совєтів – коли помирали політичні лідери Союзу на телебаченні вмикали «Лебедине озеро» Петра Чайковського.

Ксенія Шокіна
фото Наталії Павлик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.