Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгородський національний вітав нових студентів

0 550
Початок навчального року в Ужгородському національному університеті відзначали традиційно — лінійкою для першокурсників. На урочистості зібралися сотні студентів, які цьогоріч поповнили велику ужнівську родину.

Ужгородський національний вітав нових студентів

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Першим вітав присутніх ректор університету Володимир Смоланка: «Дорогі першокурсники. У вас починається новий, самостійний етап життя. В університеті ви знайдете багато нових друзів. З вами будуть найкращі викладачі, які завжди зможуть дати пораду та будуть поруч протягом наступних 4–5 років. Пам’ятайте, що знання, які здобудете, – вони не лише для вас, а й для суспільства загалом. Адже саме ви будете відбудовувати нашу країну після перемоги. Бажаю вам успіхів на цьому шляху!»

Завітав на урочистості й голова міста Ужгорода Богдан Андріїв: «Ми вдячні кожному з вас за те, що ви обрали навчатися в Україні, в нашому чудовому місті, а не поїхали за кордон. Наша цінність — це ви, молоді люди, які в майбутньому працюватимуть на благо батьківщини. Незалежно від того, яку професію ви обрали, — усі вони важливі для нашої країни. Ці роки промайнуть дуже швидко, тож насолодіться ними сповна!»

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай також долучився до привітань: «Університет для вас — це нові емоції. Наступні роки ви називатимете «золотими у вашому житті. Бажаю провести їх насичено у всіх сферах. Дякую вам за те, що обрали саме Ужгородський національний університет. Він є прогресивним не тільки в науковому процесі, а й у міжнародній співпраці. Ви є фундаментом свідомої української нації, яка сьогодні бореться за незалежність. Можливо, тепер ви ще не до кінця розумієте, ким станете у майбутньому, але бажаю вам реалізувати себе в житті!»

Відтак вокальними виступами першокурсників вітали студентка медичного факультету Анастасія Сабов і учениця арт-студії «Небо» Таїсія Касинець.

Присяга
Присяга

Кульмінацією урочистостей стало складання урочистої присяги. Для цього на сцену запросили вступників, які посіли перші місця в рейтингу. Студенти пообіцяли успішно навчатися, зберігати й примножувати традиції університету, бути активними й цілеспрямованими, а також надавати допомогу тим, хто її потребує. Закріпили клятву гімном студентства – заспівали «Гаудеамус».

Ще одна знакова подія — передача першокурсникам студентського квитка й ключа знань. Вручали символічні предмети ректор Володимир Смоланка, голова студентської ради Марк Ердевдій і голова профбюро студентів Олександр Баран. Студентський актив пообіцяв зробити все, щоб роки навчання для першокурсників були незабутніми, а також нагадали: УжНУ — це не просто університет, це велика дружна родина!

Завершили урочистості «Молитвою за Україну» й традиційним спільним селфі.

Ужгородський національний вітав нових студентівВідтак новоспечені студенти попрямували до навчальних підрозділів на свою першу пару на тему «Від проголошення незалежності до нової України. Витоки та етапи становлення УжНУ».

Бажаємо новим членам нашої університетської родини цікавого й насиченого студентського життя!

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.