Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Початок навчального року в УжНУ відзначили благодійним концертом для Захисників

Загалом впродовж вечора вдалося зібрати на потреби українських воїнів майже 22,5 тисячі гривень

0 130
Відзначаючи початок нового навчального року, в УжНУ влаштували концерт, покликаний зібрати кошти Збройним силам України, котрі щоденно оберігають нас і дають змогу жити, вчитися, працювати… Організаторами й спонсорами заходу стали Ужгородський національний університет, зокрема студентські рада і профком, а також «Chili Pizza».
Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Вечір почався з вітальних слів ректора Володимира Смоланки: «Такі заходи ми не проводили впродовж останніх 2-х років… Нині ж на цій сцені виступлять талановиті представники УжНУ. Сам концерт має благодійну мету – допомогти нашим воїнам. Тож прошу всіх присутніх посильними донатами долучитися до збору коштів на дрони, які виробляємо безпосередньо в університеті. Їх відправимо 3-й штурмовій та 128-й бригадам».

Участь у заході, крім студентів, взяли й запрошені гості – гурт «Western wolves». Під час заходу молодь демонструвала своє обдарування, багато співали, танцювали. У перервах ведучий проводив невеликі конкурси, як-от «Вгадай пісню», «Танцювальний батл» між хлопцями та дівчатами. Переможці отримували сертифікати від спонсора заходу «Chili Pizza».

Впродовж заходу присутні донатали й на спеціально створену  банку, і в бокс для готівки. Проте найбільші внески робили під час аукціону з трофеями військових. Перший лот – тубус від шведського гранатомета АТ4- – було продано за 6 тисяч гривень; з другого по четвертий лоти – гільзи від різної зброї – вдалося вторгувати 500, 1000 та 500 гривень відповідно; п’ятим запропонували запал від реактивної системи – пішов за 1500 гривень: 6-ю купили коробку для боєприпасів за тисячу; 7-м та 8-м лотами стали частини снаряда від РПГ-7 – віддали їх за 1000 та 350 гривень; запалювач від танкової міни йшов 9-м і був проданий за 800 гривень; сухпайок французького легіону оцінили в 1000 гривень; тубус від РПГ-18, що йшов 11-м, купили за 1500. Загалом впродовж вечора вдалося зібрати 22 тисячі 430 гривень.

Проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король, підбиваючи підсумки заходу, подякував молоді за зібрані кошти й зазначив: «Ужгородський національний університет – студентоцентричний. Студрада і профком – це ті люди, що працюють для вас разом із ректоратом і всіма викладачами. Вітаю вас з початком навчального року! Кажуть, як почнеш, так і проведеш. Ми стартували дуже гарно, тож продовжуймо в тому ж дусі! Успіхів вам!»

Вечір продовжили виступом музичного гурту «Gravity Religion».

«Gravity Religion»
«Gravity Religion»
Максим Костик, студент ІІ курсу відділення журналістики
Фото Валерії Мельник
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.