Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівські айтівці долучилися до організації Європейської юніорської олімпіади з інформатики

Активну участь у проведенні заходу взяли зокрема викладачі та студенти спеціальності 122 – комп’ютерні науки Ужгородського університету Олександр Міца, Сергій Вапнічний, Андрій Симкін та Олександр Стегура

0 166
Європейська юніорська олімпіада з інформатики, в якій беруть участь 30 країн, повинна була проходити в Румунії, але через пандемію відбудеться в онлайн-режимі. Тому учасників кожної країни зібрали в одному місці в межах своєї країни. Українських учнів гостинно прийняла Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів.

Відзначимо, що торік два ужгородці Олег Навер та Ілля Кривов’яз вибороли відповідно золото і срібло на Європейській юніорській олімпіаді з інформатики. Цьогоріч Олег Навер виборов золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з інформатики і разом із золотим призером міжнародної олімпіади з інформатики 2017 року Антоном Ципком стали керівниками юніорських збірних України.

Україна на Європейській юніорській олімпіаді з інформатики представлена двома командами.

До першої юніорської збірної України потрапили Дарина Карпенко (Хмельницький), Олександр Козловський (Кременчук), Андрій Столітній (Кривий Ріг), Владислав Лозовий (Житомир).

Перша команда збірної України – Владислав Лозовий, Дарина Карпенко, Андрій Столітній, Олександр Козловський
Перша команда збірної України – Владислав Лозовий, Дарина Карпенко, Андрій Столітній, Олександр Козловський. Джерело фото – oi.in.ua

У другій юніорській збірній України – Аліса Потьомкіна (Київ), Федір Харченко (Харків), Мартін Лешко (Ужгород), Андрій Смутчак (Київ).

Друга команда збірної України – Федір Харченко, Аліса Потьомкіна, Андрій Смутчак, Мартін Лешко
Друга команда збірної України – Федір Харченко, Аліса Потьомкіна, Андрій Смутчак, Мартін Лешко. Джерело фото – oi.in.ua

Відкриття Європейської юніорської олімпіади з інформатики відбулося 24 серпня.

З вітальним словом до українських учасників звернулися директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації Мар’яна Марусинець та завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Ужгородського університету Олександр Міца. Вони відзначили, що юні учасники є гордістю України, і побажали їм продовжувати традиції успішних виступів на міжнародних змаганнях.

Активну участь в організації заходу взяли заступники директора Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Наталія Калинич та Іван Шкелебей, викладачі та студенти спеціальності 122 – комп’ютерні науки Ужгородського університету Олександр Міца, Сергій Вапнічний, Андрій Симкін та Олександр Стегура.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.