Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці провели благодійний ярмарок до Дня народження університету

Загалом на заході вдалося зібрати понад 23 тисячі гривень, які буде передано на потреби студентів УжНУ, що в Збройних силах України захищають державу від московитської орди

0 121
До Дня народження Ужгородського університету в Альма-матер заплановано кілька цікавих заходів. Серед них вечір кіно, «Битва інтелектів»,  благодійний ярмарок. 18 жовтня у фоє головного корпусу вишу зібралися студенти всіх факультетів, щоб презентувати власні вироби й зібрати кошти для Збройних сил України.

Ужнівці провели благодійний ярмарок до Дня народження університетуПроректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Ігор Король каже, що ідея ярмарку виникла на спільному засіданні голів студрад і профкомів усіх факультетів: «Ми обговорювали плани на цей навчальний рік, які заходи будемо організовувати. Адміністрація університету завжди підтримує всі гарні ініціативи студентів і допомагає їх реалізувати». Пан Ігор додав, що вся представлена на ярмарку продукція зроблена з душею. Звичайно ж, проректор також не втримався і поласував смаколиками.

Організатори заходу
Організатори заходу

Головні організатори заходу – голова студради факультету математики та цифрових технологій Стас Скорондяк і голова студради біологічного факультету Андріана Реган. «Сьогодні ми збираємо кошти на військові потреби студентів нашого університету, які нині перебувають на фронті. Дуже раді, що долучилися всі факультети й сподіваємося, що ярмарок вдасться прибутковим», – каже Андріана.

Найпоширенішим крамом на ярмарку була випічка. Її тут презентовано незліченну кількість видів: кекси, кіфлики, булочки з різними начинками, ба навіть торти. Були й унікальні вироби: прикраси з бісеру, в’язані іграшки, джеми й соки власного виробництва тощо. Також для відвідувачів підготували кілька атракцій. Дуже популярними стали передбачення. Дістати їх можна було різноманітним способом – луснувши кульку, розламавши печиво чи знявши обгортку з цукерки.

Здивували всіх студенти факультету інформаційних технологій, які перевтілилися в середньовічних лицарів та принцес. «Ми хотіли зробити щось креативне й незвичне, таке, чого ще ніхто раніше не робив. Один із наших студентів, Владислав Перебзяк, захоплюється тематикою лицарства, тож ми вирішили обрати саме цю історичну епоху», – розповідає Тіна Павлюк. Дівчина вже мала сукню, яка підходить до образу, а от костюми для хлопців Владислав виготовив самостійно. Всяк охочий міг сфотографуватися зі студентами ФІТ за донат.

Кульмінацією заходу став аукціон. Головний лот – пляшка білого сухого вина власного виробництва кафедри плодоовочівництва і виноградарства УжНУ. Його вдалося продати за 800 грн.

Загалом на благодійному ярмарку вдалося зібрати понад 23 тисячі гривень, які буде передано на потреби студентів УжНУ, що в Збройних силах України захищають державу від московитської орди.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.