Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»

Відоме підприємство радо бере на практику й стажування студентів з можливістю дальшого працевлаштування

0 216
29 лютого до Ужгородського національного університету завітала делегація з державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» на чолі з генеральним директором, Надзвичайним і Повноважним Посланником другого класу Павлом Кривоносом.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»Передусім гості зустрілися з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою. Делегація розповіла про діяльність «Генеральної дирекції», основні напрямки роботи та здобутки за останні кілька років.

Павло Кривонос зазначив, що підприємство радо бере на практику й стажування студентів з можливістю дальшого працевлаштування. Зокрема, «Медіацентр» при «Генеральній дирекції з обслуговування іноземних представництв» є чи не єдиним майданчиком, де можна пройти практику із синхронного перекладу.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»Поважні гості привезли чимало подарунків для Ужгородського національного університету. Серед них багато літератури, зокрема й «Україна дипломатична. Том 24» – унікальне видання, яке видає «Генеральна дирекція». Також гобелен з гербом Києва, календар з мультимедійними елементами – QR-кодами, перейшовши за якими можна подивитися відео, де іноземці читають українську поезію й відповідають на важливі питання, та ін.

Володимир Смоланка від імені УжНУ також вручив гостям презенти.

Відтак перейшли до найголовнішої мети візиту – підписання Меморандуму про співпрацю між ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» та ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Окрім підписів і печаток, угоду скріпили міцним рукостисканням.

Відтак делегація перемістилася до авдиторії, де на Павла Кривоноса вже очікували студенти факультету історії та міжнародних відносин.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»«Сьогодні маємо унікальну можливість — зустрітися з генеральним директором державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв»; людиною, яка є фактично легендою дипломатичного корпусу України; людиною, яка працює з усіма дипломатичними представництвами; людиною, яка навчила всіх послів і консулів міжнародних дипломатичних представництв говорити українською мовою — Павлом Олександровичем Кривоносом», – представив поважного гостя Володимир Смоланка. Також ректор наголосив, що «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» виконує величезну роботу в багатьох галузях, але передусім стежить за тим, щоб імідж нашої країни був на високому рівні.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»«Сьогодні унікальний день — 29 лютого — дата, що випадає раз на 4 роки. А для росіян — це звичайний день із втратою бойового літака Су-34», – такими словами розпочав свою доповідь Павло Кривонос. Відтак присутні стоячи поаплодувати ЗСУ, завдяки яким ця зустріч стала можливою.

Пан Павло розповідав студентам про історію й напрямки діяльності «Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв». Зокрема про те, як після розпаду Радянського Союзу в незалежну Україну почали приїжджати перші дипломатичні служби й створювалися перші іноземні посольства.

– «Генеральна дирекція» – це державне комерційне підприємство. Ми не є державними службовцями, ми не фінансуємося з бюджету. Ми самостійно заробляємо, і минулого року заплатили в бюджет України 20 млн євро податків, – наголосив Павло Кривонос.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»Серед напрямків роботи «Генеральної дирекції» – організація та виконання роботи з будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту об’єктів, а також розміщення й обслуговування іноземних дипломатичних місій та організацій в Україні. Павло Кривонос розповів студентам багато історій про київські будівлі, в яких нині розміщені генеральні консульства США, Японії, Німеччини, Польщі, Словаччини, Представництво НАТО в Україні. Останні спочатку винаймали 2 поверхи у будівлі, а тепер усі 4. «Це додає оптимізму й показує, що ми на правильному шляху. Це не просто слова, а конкретні дії. Якщо розширюється офіс НАТО в Україні — то Україна буде в НАТО», – каже пан Павло.

Багато працівників «Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв» з початком повномасштабного вторгнення пішли захищати Україну, але, на жаль, не всі з них повернуться… Учасники зустрічі вшанували Героїв хвилиною мовчання.

Пан Павло розповів, як «Генеральна дирекція» допомагає своїм працівникам, що воюють, а саме – влаштовує різні заходи, благодійні концерти, де збирають гроші на потреби конкретного працівника. Окрім цього, волонтерять усіма можливими способами.

Наприкінці своєї доповіді Павло Кривонос запросив студентів на практику й стажування до «Генеральної дирекції». У кращих із них буде можливість після цього працевлаштуватися.

УжНУ підписав меморандум із «Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв»Наостанок декан факультету історії та міжнародних відносин Віталій Андрейко подарував гостю презент від свого підрозділу. Відтак на пам’ять про зустріч учасники зробили спільне фото.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.