Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи УжНУ плідно попрацювали на 78-ій підсумковій науковій конференції професорсько-викладацького складу

На пленарному засіданні насамперед зосередилися на питаннях щодо оптимізації вирощування виноградного сорту Черсегі фюсереш на Ужгородщині

0 344
2 березня на біологічному факультеті УжНУ ділилися своїми напрацюваннями на 78-ій підсумковій науковій конференції професорсько-викладацького складу. На пленарному засіданні оприлюднили доповідь С.С. Зозулі, О.І. Савіної та В.В. Симочка про оптимізацію базових агротехнічних прийомів вирощування сорту винограду Черсегі фюсереш в умовах Ужгородського району.
Біологи УжНУ плідно попрацювали на 78-ій підсумковій науковій конференції професорсько-викладацького складу

Під час виступу С.С. Зозуля ознайомив учасників зібрання з діяльністю навчально-науково-виробничого центру «Деренівка» як підрозділу УжНУ. Зокрема висвітлив основні напрями наукових досліджень в галузі регіонального виноградарства, а також перспективні напрямки досліджень як у виноградарстві, так і виноробстві.

Більш докладно було розглянуто шляхи оптимізації базових агротехнічних прийомів вирощування сорту Черсегі фюсереш, який відносно недавно з’явився в сортименті нашої області і є перспективним регіональним сортом. За останні кілька років вина, виготовлені на його основі, мали високі оцінки на дегустаційних конкурсах, зокрема й наше біле сухе «Черсегі» виробництва УжНУ здобуло одну з найвищих оцінок (золота медаль, 86,14 бала) на регіональному дегустаційному конкурсі «Червене вино» (2024).

Традиційно всі матеріали конференції будуть опубліковані у вигляді тез доповідей.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.