Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ відкритий для талановитої молоді: університет демонстрував свій потенціал мукачівським школярам

Ознайомитися з можливостями найбільшого вишу краю приїхали зо дві сотні 11-класників з міста над Латорицею

0 250

УжНУ відкритий для талановитої молоді: університет демонстрував свій потенціал мукачівським школярам

Понад 20 навчальних підрозділів, більш ніж 14 тисяч студентів, міжнародні практики й навчання за кордоном – це далеко не повний список того, чим може пишатися Ужгородський національний університет. 13 травня тут відбувся День відкритих дверей, який відвідали старшокласники мукачівських шкіл.

УжНУ відкритий для талановитої молоді: університет демонстрував свій потенціал мукачівським школярамЗо дві сотні 11-класників приїхали з Мукачева в Ужгород, щоб ознайомитися з потенціалом найбільшого університету краю. А побачити тут можна було багато цікавого: від людських черепів та робототехніки – до хімічних речовин і знахідок археологічних експедицій, дізнатися про подорожі й закордонні практики від самих студентів, що навчаються в УжНУ.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка звернувся до гостей: «Сьогодні ви зможете оцінити наш університет, його можливості. Це не тільки знання, які допоможуть стати професіоналами своєї справи, а й шанс відкривати світ для себе, ставати кращими. Ми співпрацюємо з майже сотнею вишів світу. Закордонні стажування, практики і семестрові навчання є звичними для наших студентів. Ми маємо хороше фінансове становище і високі рейтинги серед українських вишів. І будемо раді бачити вас серед наших студентів».

Володимир Смоланка з нагородженими учнями
Володимир Смоланка з нагородженими учнями

Відтак ректор нагородив переможців обласних олімпіад і вручив їм персональні запрошення на навчання у нашому університеті.

Ігор Король
Ігор Король

У новому навчальному році УжНУ запропонує кілька нових актуальних спеціальностей. Наразі найпопулярнішими залишаються медицина та стоматологія, правознавство, психологія, інформаційні технології тощо.

Проректор УжНУ Ігор Король розповів про всі університетські підрозділи та влучно зауважив: «У нас немає спеціальностей, пов’язаних із морем, із космосом, але у нас є всі спеціальності, які потрібні саме в нашому краї. Зростайте разом із нами. Міняймо світ разом».

Вікторія Микулянець
Вікторія Микулянець

Крім того від голови студради УжНУ Вікторії Микулянець молодь дізналася і про студентське життя, що відбувається поза навчальним процесом: спільні поїздки Україною та за її межі, дні факультетів та міс, фестивалі, громадські та благодійні акції, флешмоби тощо. «Студентська рада та профком протягом року втілюють сотні ідей і проектів, щоб зробити студентське життя більш цікавим і насиченим. Ці роки нам запам’ятаються не лише навчанням, а й розвагами», – наголосила Вікторія.

Після спілкування з керівництвом вишу абітурієнти відвідали ті факультети, куди планують вступати й ознайомилися з їхнім життям докладніше.

«Маю надію, що ті, хто ще має запитання і вагається у виборі професії, сьогодні зможуть остаточно визначитися», – відзначив Володимир Смоланка.

Ксенія Шокіна,
фото авторки та Віталія Завадяка,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.