Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулася 1/8 фіналу Міжнародної студентської олімпіади з програмування

Участь у змаганнях узяли 14 студентських та 10 учнівських команд області, а також колектив студентів Кошицького технічного університету

0 604
Після завершення олімпіади в Ужгороді
Після завершення олімпіади в Ужгороді
13 квітня на факультеті інформаційних технологій Ужгородського університету відбулася 1/8 фіналу Міжнародної студентської олімпіади з програмування. У ній взяли участь 15 студентських та 10 учнівських команд. Зокрема, від УжНУ було заявлено 11 команд факультету інформаційних технологій, 2 – інженерно-технічного факультету, 1 – матфаку, компанію їм склала команда Кошицького технічного університету.

Впродовж п’яти годин учасникам запропонували розв’язати 12 задач. За результатами змагання переможцями стали:

Місце Команда Розв’язаних задач
1 UzhNU_Auturismo (Пригара, Сидоран, Вовк) 11
2 UzhNU_SubscribeToPewdiepie (Єрмаков, Потапчук) 10
UzhNU_KSUV (Рубан, Шпонтак, Уманський) 10
3 UzhNU_MaybeEasyWin (Гайович, Калинич, Форманюк) 9
UzhNU_Code_Runners (Булина, Булеца, Мигалега) 8
UzhNU_HTMLoolz (Зубанич, Ковач, Федькович) 6

Всі шість найперших колективів сформовано зі студентів факультету інформаційних технологій. Їх тренерами є завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександр Міца та викладач цієї кафедри Сергій Вапнічний.

Також відзначимо, що команда математичного факультету розв’язала 5 задач, краща команда інженерно-технічного факультету – 3 задачі, а команда Кошицького технічного університету – 2 задачі. Результати олімпіадних змагань за областями Західної України можна переглянути за посиланням.

Серед учнів кращою стала команда Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів sUzh_Hutsuls (Симкін, Меренич), яка розв’язала 10 задач. Цей колектив став кращим учнівським гуртом узагалі в усій Західній Україні.

Наступними у рейтингу в нашій області йдуть дві команди цього ж навчального закладу, які розв’язали 8 та 7 завдань відповідно. Тренером учасників від Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів є Сергій Вапнічний. Також відзначимо, що 7 задач виконала й стала призеркою серед учнівських команд − команда Хустської гімназії-інтернату (Дмитро Майор, Володимир Зварун, Юрій Мурга; тренер – Микола Дронь).

Бажаємо кращим студентським та учнівським командам нашого краю успішного виступу в наступному етапі!

За інформацією завідувача кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін,
доцента Олександра Лавера
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.