Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професора УжНУ нагородили відразу двома обласними преміями у галузі культури і мистецтва

Сергій Федака здобув премію імені Федора Потушняка в галузі літератури у жанрі прози за книгу «Ковчег над Ужем» та премію в галузі театрального мистецтва імені братів Шерегіїв за збірку «Закарпатський театр на порозі ХХІ століття»

0 259
16 квітня в Ужгороді голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль вручив обласні премії в галузі культури і мистецтва за 2018 рік.

Професора УжНУ нагородили відразу двома обласними преміями у галузі культури і мистецтваСеред лауреатів – і доктор історичних наук Сергій Федака. Цьогоріч його визнано кращим відразу у двох галузях. Професор здобув обласну премію імені Федора Потушняка в галузі літератури у жанрі прози за книгу «Ковчег над Ужем» та обласну премію в галузі театрального мистецтва імені Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв в номінації «Театрознавство» за збірку театрально-критичних відгуків «Закарпатський театр на порозі ХХІ століття».

Переможцями конкурсу на здобуття обласної премії імені Федора Потушняка у галузі літератури за 2018 рік також стали:

  • у жанрі поезії – письменниця Надія Панчук за збірку поезій «Колодязь часу»;
  • у жанрі драматургії – письменник, випускник філологічного факультету УжНУ Дмитро Кешеля за п’єсу «Дванадцять місяців – гуцулів»;
  • у номінації літератури для дітей – письменник, журналіст Олександр Гаврош за книгу «Закохані казки»;
  • у номінації літературознавчих праць – літературознавець, фольклорист, випускник філологічного факультету УжНУ Іван Хланта за книгу «Відлуння літературного Закарпаття»;
  • у жанрі художнього перекладу – письменниця, випускниця філологічного факультету УжНУ Галина Малик (Галина Курій), за переклад українською мовою роману словацького письменника Міхала Гворецького «Троль».

Дякуючи за найвищу обласну відзнаку, професор Сергій Федака висловив упевненість і сподівання, що поступальний зовнішньополітичний курс України не зміниться, а українська культура знайде гідне місце в житті української нації.

Іванка Когутич
– для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.