Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ розпочали виборчу процедуру для обрання голови cтудентської ради

За кілька днів відбудеться перше засідання щойно сформованої ЦВК, де оголосять дату виборів, й охочі зможуть подати свої кандидатури на посаду очільника студради

0 470
Цього тижня в Ужгородському національному університеті стартував виборчий процес на посаду голови cтудентської ради. У четвер, 22 лютого, відбувся перший етап – обрання центральної виборчої комісії.
Андріана Реган та Олександр Лендєл
Андріана Реган та Олександр Лендєл

Востаннє голову студентського самоврядування УжНУ обирали 2019 року. За рік розпочався карантин, потім — війна, і зібрати студентів для голосування було неможливо. Останні роки в університеті цю посаду обіймали виконувачі обов’язків голови студентської ради.

Для обрання центральної виборчої комісії організували студентську конференцію, яку модерував секретар студентської ради УжНУ Олександр Ленд’єл.

Ігор Король
Ігор Король

Перед початком засідання до студентів звернувся проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король: «Мені приємно казати, що наш університет є одним із найдинамічніших у розвитку в Україні. І свідченням цього є те, що за останні 8 років у консолідованому рейтингу вишів України з 42–44-го, ми перейшли на 12-е місце. За різними оцінками, ми вже входимо до десятки найбільших університетів України. Політика ректорату нині така, що виш має бути студентоцентричним. Це означає, що головна дійова особа — це ви, студенти. Те, що ми робимо, – робимо насамперед для студентів. Ну а сьогодні розпочинається процес виборів, свято демократії. З боку відділів ректорату буде максимальне сприяння, підтримка і допомога. Гарантую, що ми забезпечимо прозорість і чесність цих виборів».

Василь Тимчак
Василь Тимчак

Запрошеним гостем на конференції був голова юридичного відділу ректорату Василь Тимчак. Він допоміг молоді уникнути зайвих конфліктів і дав кілька корисних порад.

На вибори від факультетів зареєструвалося 125 делегатів, з них були присутні — 116. Кожен отримав мандат — своєрідний документ, що надавав право голосу. Відтак перейшли до порядку денного.

Першим пунктом було обрання голови конференції. Майже одноголосно делегати проголосували за очільницю студради біологічного факультету Андріану Реган.

Відтак обирали склад лічильної комісії, до якої за підсумками голосування увійшли Марк Ердевдій, Віталій Луц та Софія Бабич.

Ще один ключовий момент – обрання формату голосування — відкрите чи таємне. Після жвавих дискусій студенти все ж проголосували за другий варіант.

Наостанок дійшла черга до найважливішого — обрання кандидатів до центральної виборчої комісії. Самовисунувся 21 кандидат. З яких після тривалого голосування й підрахунку голосів делегати від факультетів обрали 10 членів ЦВК.

За кілька днів відбудеться перше засідання центральної виборчої комісії, де оголосять дату виборів на посаду голови студентської ради УжНУ. Відтак усі охочі зможуть подати свої кандидатури.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.