Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ розпочався IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з IT

Переможців змагань юних ІТ-івців визначать за результатами двох турів – нагородять лауреатів 30 березня

0 299
27 березня на базі Ужгородського університету стартував перший тур IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій, урочисте відкриття якого відбулося напередодні. Організаторами заходу є Міністерство освіти і науки України, Національний центр «Мала академія наук України», Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації, Ужгородський національний університет і Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти.

В УжНУ розпочався IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з ITОлімпіада була започаткована ще 2010 року в м. Дніпрі, а 2012-го набула статусу державної. Проте через пандемію коронавірусу та війну цього року її проводять удев’яте. Організатори кажуть, що для підтримки олімпіадного руху минулі роки інтелектуальні змагання відбувалася в онлайн-форматі. Проте їх результати не могли бути визнані на державному рівні через специфіку дистанційного проведення.

Цьогоріч участь у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій беруть 88 школярів зі всієї України. Для молоді це чудова можливість продемонструвати свої вміння в IT-галузі та здобути нові знайомства.

«Особливості цього заходу полягають у тому, що учні демонструють знання певних алгоритмів, підходів, виявляють нестандартність мислення та креативність. Реалізація всіх цих ідей та алгоритмів відбувається у стандартних застосунках Microsoft. В учнів є задачі щодо баз даних, які реалізовані в Access, а також у Word, Excel та Power Point. Ці завдання передбачають не просто креатив, а й знання математики та фізики», – розповідає заступниця голови журі Олена Кузьмінська.

IV етап є завершальною і найважливішою стадією Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій і триватиме впродовж двох турів – 27 та 28 березня. За їх результатами буде визначено переможців, нагородження яких відбудеться 30 березня.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.