Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ нагородили учасників Всеукраїнської учнівської олімпіади з ІТ

0 736
Протягом чотирьох днів в Ужгородському національному університеті найкращі школярі країни змагалися на IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. 30 березня у Великій залі ректорату відбулося нагородження призерів.
Мар'яна Марусинець
Мар’яна Марусинець

Відкрила захід директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець: «Ми дуже раді, що, незважаючи на лихо, що триває в нашій країні — повномасштабне вторгнення, — ви завітали до нашого краю. Своїм прикладом показуєте, як сильно й мужньо потрібно витримувати всі негаразди. Ви демонструєте, що ми сильна нація, нація, яка ніколи не помре. У ваших особах ми побачили ті таланти, які щороку з’являються в нашій країні, і це той результат, який Україна показує світу».

Роман Сарай
Роман Сарай

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай привітав учасників олімпіади та їх наставників у сонячному Закарпатті. Він розповів молоді про диджиталізацію краю та запросив у майбутньому долучитися до команди розробників. «Я вважаю, що кожен із вас, кожен, хто дійшов до цього етапу, — уже переможець. Але це не привід зупинятися. Чим більше ви навчаєтеся і здобуваєте знань, тим більшим буде ваш внесок у нашу перемогу. Бажаю якнайшвидшої реалізації ваших задумів і проєктів у вільній, незалежній та демократичній Україні», – наголосив Роман Сарай.

Відтак очільник обласної ради вручив призи переможцям у спеціальній номінації за креативне та нестандартне вирішення завдань. Ними стали одинадцятикласники Каріна Шулімова зі Світловодська Кіровоградської області та Олексій Мазурін з Авдіївки Донецької області. Вони отримали наручні годинники.

Володимир Смоланка та Олексій Мазурін
Володимир Смоланка та Олексій Мазурін

Як виявилося, хлопець цього дня святкував День народження, тож ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив йому ще один подарунок — рюкзак із наповненням від університету. Ректор зазначив: «Найважливіше, щоб ви й надалі рухалися вперед і реалізувалися в цьому житті. Дуже важливо, щоб вступили в ті університети, у які захочете. Сподіваюся, присутні тут десятикласники знову приїдуть до нас через рік. Хочу побажати вам широкої й світлої дороги у житті. Щоб кожен обрав професію своєї мрії».

Анна Грітчина
Анна Грітчина

Заступниця директора МАН з наукової роботи Анна Грітчина наголосила на важливості єдності олімпіадної спільноти, незалежно від наукового напряму змагань. Також висловила сподівання проводити наступні олімпіади не лише в західних областях, а й у будь-якому місті України.

Микола Кузічев нагороджує учасницю олімпіади
Микола Кузічев нагороджує учасницю олімпіади

Голова журі Микола Кузічев зазначив: «Ми разом із вами пройшли шлях завдовжки 5 днів. Він пролетів надзвичайно швидко, і дуже прикро, що нам час розставатися. Думаю, кожен із вас, пройшовши це випробування, став сильнішим, загартувався. Нині це потрібно всім нам, щоб Україна також ставала сильнішою. Я дуже вдячний усім командам за сумлінну роботу й виважене ставлення до апеляцій. Кожне випробування — це сходинка до успіху. Не треба боятися помилок, адже з їх допомогою ви набираєтеся досвіду та ростете».

Відтак розпочали нагородження учасників та переможців І, ІІ та ІІІ ступенів. Грамоти й подарунки школярам вручали Анна Грітчина та Микола Кузічев. Серед призів — павербанки, навушники, термочашки та спеціальні подарунки від МАН та УжНУ. Окрім цього, від Київської школи економіки призери отримали сертифікати на 4-річне оплачене навчання, а учасники — на 1 рік. Також компанія SoftServe вручила переможцям сертифікати на свої онлайн-курси.

Школярі поділилися з Медіацентром своїми враженнями від олімпіади. Призер I ступеня та спецномінації Олексій Мазурін розповідає: «Було цікаво проїхати 1200 км з Харкова до Ужгорода – 25 годин. Дуже сподобалися екскурсії містом. Щодо олімпіади, то найскладнішим завданням для мене були бази даних в Access, бо не надто приділяв їм увагу при підготовці. Навіть не очікував, що матиму стільки нагород».

Нагороду отримує Андрій Савик
Нагороду отримує Андрій Савик

Каріна Шулімова, яка також стала переможницею I ступеня й спецномінації, каже: «Найцікавішим, але водночас і найскладнішим для мене було завдання в Excel. Під час розбору на третій день олімпіади, я зрозуміла свої помилки і чому варто приділити більше уваги». Дівчина розповіла, що бачить свій потенціал у цій сфері й хоче розвиватися у ній надалі. Тож наступні цілі для одинадцятикласниці — здати НМТ на високі бали і вступити на спеціальність «Комп’ютерні науки».

Нагороду отримує Максим Кузнєцов
Нагороду отримує Максим Кузнєцов

Одинадцятикласник зі Львівської області Андрій Савик не лише здобув перше місце, а й отримав найбільше подарунків і грамот від організаторів та спонсорів. Хлопець зазначає: «Мені цікавіше було вирішувати завдання технічного спрямування, а не ті, що пов’язані з дизайном та оформленням різних об’єктів. Нічого складного для себе не побачив. Дуже неочікувано було отримати стільки нагород».

Максим Кузнєцов, десятикласник з Дніпра, не здобув призового місця. Проте хлопець каже, що навіть не засмутився, адже приїхав на олімпіаду по новий досвід. «Мені дуже сподобалися завдання з Word. До цього я не знав, що там є формули, з якими можна працювати. Хочу краще розібратися з ними вдома. Наступного разу, сподіваюся, в моєму дипломі буде написано «Переможець»».

В УжНУ нагородили учасників Всеукраїнської учнівської олімпіади з ІТТакож грамоти вручили членам журі, окрему подяку висловили наставникам школярів. А наприкінці заходу зробили спільне фото на згадку.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.