Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбувся круглий стіл «Податки та бізнес»

Учасники обговорили теми інституційної реформи органів Державної фіскальної служби; податкових викликів для бізнесу в 2018 році; актуальної судової практики розгляду податкових спорів

0 181
1 грудня в приміщенні залу засідань Вченої ради УжНУ відбувся круглий стіл «Податки та бізнес: пошук оптимальних рішень у 2018 році», що зібрав довкола себе представників фіскальної служби, бізнесу, влади, юристів-практиків, науковців та студентів юридичного факультету УжНУ.
В УжНУ відбувся круглий стіл «Податки та бізнес»
Олександр Рогач

Організували захід ГУ ДФС у Закарпатській області, юрфак УжНУ, юридична компанія «Греца і партнери» та Ліга студентів Асоціації правників України. Головна мата круглого столу – комунікація між представниками бізнесу й влади.

Проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рогач зауважив: «Мене тішить, що наш університет став платформою для обговорення важливих тем. Думаю, саме в такий спосіб можна поєднати теорію і практику, адже тут зібралися і практики, і теоретики. Практика без теорії є мертвою, а теорія без практики – скупою. Зібрання дасть можливість виробити оптимальні пропозиції, обговорити актуальні питання, підбити підсумки цього року й поговорити про перспективи, які чекають на нас у 2018-му».

В УжНУ відбувся круглий стіл «Податки та бізнес»

В УжНУ відбувся круглий стіл «Податки та бізнес»
Ярослав Лазур

Декан юридичного факультету Ярослав Лазур закликав присутніх не завершувати роботу в рамках такого формату й повідомив, що юридичний факультет зацікавлений у дальшій співпраці й готовий виступити майданчиком для наукових досліджень прикладного характеру.

Учасники круглого столу обговорили найбільш актуальні проблеми податкового законодавства, що нині турбують суспільство, бізнес-середовище і фахові кола. Зокрема, торкнулися таких тем:

  •  інституційна реформа органів Державної фіскальної служби;
  •  податкові виклики для бізнесу в 2018 році;
  • актуальна судова практика розгляду податкових спорів.

У рамках зустрічі пролунало чимало конструктивних пропозицій щодо оподаткування платників. Невдовзі планують сформулювати резолюцію із конкретними пропозиціями учасників круглого столу до відповідних інституцій.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.