Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбувся загальноміський відбірний етап учнівських дебатів зі сталого розвитку

До півфіналу, який відбудеться 3 травня, пройшли команди ужгородських ЗОШ №2, №15, №12 та загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату

0 215

В УжНУ відбувся загальноміський відбірний етап учнівських дебатів зі сталого розвитку

Уміння висловлювати свою позицію, чітко аргументувати ставлення до певної події, дискутувати на різні теми – навички, які допомагають реалізувати свій потенціал та надають можливість утвердитися в певній соціальній групі та соціумі загалом.
Ганна Мелеганич
Ганна Мелеганич

Днями на кафедрі міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та МВ спільно з Ресурсним центром зі сталого розвитку УжНУ, управлінням освіти Ужгородської міської ради провели інтелектуальну гру «Дебати зі сталого розвитку».

Модератувала захід директорка Ресурсного центру зі сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич: «Ми раді вас вітати на четвертих учнівських дебатах. Сьогоднішня тема стосуватиметься глобальних цілей сталого розвитку. Сподіваємося, що такі дебати стануть доброю традицією і ми зможемо проводити такий захід щороку із залученням ще більшої кількості школярів, можливо, не тільки з Ужгорода, а й області».

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел
Віталій Андрейко
Віталій Андрейко

«Це цікава робота та учнів, студентів, викладачів, адже дебати передбачають використання логіки, вміння дискутувати. Це саме те, що потрібно у сучасному цивілізованому суспільстві. Бажаю вам усім успіху та перемоги», – звернулася до юнацтва проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел.

Привітали присутніх і в.о.декана факультету історії та міжнародних комунікацій Віталій Андрейко, який наголосив, що дебати відбуваються в рамках Тижня факультету історії та міжнародних відносин, та методист управління освіти Ужгородської міської ради Марія Симкович.

Відтак капітани кожної з команд жеребкуванням визначили, з ким змагатимуться у мозкових баталіях. Тему для дебатів «Інтелект має збагачувати Україну, а не шукати кращої долі закордоном» обрала для учасників Мирослава Лендьел.

В УжНУ відбувся загальноміський відбірний етап учнівських дебатів зі сталого розвиткуДля оцінювання сформували 6 команд журі, тож за кожними дебатами спостерігали викладач УжНУ, представник громадської організації та вчитель однієї зі шкіл Ужгорода.

У підсумку дебатів до півфіналу, який відбудеться 3 травня, пройшли команди ужгородських ЗОШ № 2, №15, №12 та загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату.

Вікторія Кенідра,
фото авторки та надані Ресурсним центром зі сталого розвитку
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.