Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку

Першість вибороли представники факультету суспільних наук, які й представлятимуть наш університет на Всеукраїнських дебатах в Одесі вже у травні

0 588
В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку
В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку
27 квітня в Ужгородському університеті вп’яте відбувся дебатний турнір зі сталого розвитку. Серед організаторів – ресурсний центр зі сталого розвитку УжНУ, освітня мережа сприяння сталому місцевому розвитку за підтримки спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Формат заходу відповідав відомим дебатам Карла Поппера.

В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку

Ганна Мелеганич

У дебатах узяли участь 4 команди – торік були представники лише від 3 факультетів. Змагалися студенти напрямків «Екологія» (хімічний факультет), «Політологія» (ФСН), «Країнознавство» (факультет МПМБ) та «Міжнародне право» (юрфак). Кожна команда була представлена трьома учасниками, яким відводилося по 4 хвилини на доповіді і по 2 – на запитання-відповіді. Стежити за порядком таких своєрідних змагань узялися студенти, котрі вже мають досвід участі у Всеукраїнських дебатах – Марія Бровді та Валентин Лакатош.

Захід розпочався з привітання директора Центру сталого розвитку УжНУ Ганни Мелеганич. Вона зауважила, що зацікавлення студентів у проблематиці сталого розвитку є похвальним, і висловила надію, що такий інтерес і надалі поширюватиметься серед молоді.

В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку

Журі

Також представила членів журі, серед яких викладачі різних факультетів: Г.Динис, О.Глух, С.Делеган-Кокайко, Н.Марадик, М.Сорока, М.Шелемба.

Першу пару суперників утворили політологи з країнознавцями та дівчата з кафедр екології і міжнародного права. Тема півфіналу – «Мораль чи закон визначає сталий розвиток». Учасники хвилювалися, адже дехто вперше брав участь у такому заході, але зуміли зібрати всі думки докупи й гідно представити свої команди.

В УжНУ відбулися дебати з проблематики сталого розвитку

Студенти показали доволі широку обізнаність у тематиці, не боялися ставити провокативні питання опонентам. За результатом першого туру дебатів до фіналу дійшли політологи та представниці юрфаку. Щодо перших, то їхню перемогу журі визначило одностайно, а от у другій групі інтрига зберігалася до останку.

У фіналі учасники дискутували про те, чи сприяє глобалізація сталому розвитку. Врахували всі зауваження, висловлені членами журі у півфіналі, і виступали впевненіше. Врешті, першість вибороли представники факультету суспільних наук, які вже мають певний досвід у дебатному турнірі. Тож вітаємо їх з абсолютно заслуженою перемогою і нагадуємо, що саме ця команда представлятиме наш університет на Всеукраїнських дебатах, що відбудуться в Одесі вже у травні.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.