Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Веселими піснями й запальними танцями проводжали у самостійне життя випускників Українсько-угорського ННІ

Дипломи вручили 31 випускнику інституту зі спеціальностей «Угорська мова та література», «Історія», «Країнознавство», «Математика» та «Фізика»

0 233

Веселими піснями й запальними танцями проводжали у самостійне життя випускників Українсько-угорського ННІ

Минулого тижня в конференц-залі зеленого корпусу УжНУ вручили дипломи 31 випускнику Українсько-угорського навчально-наукового інституту зі спеціальностей «Угорська мова та література», «Історія», «Країнознавство», «Математика» та «Фізика».

Веселими піснями й запальними танцями проводжали у самостійне життя випускників Українсько-угорського ННІ

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Модератором заходу виступив заступник директора інституту з навчально-виховної роботи Юлій Імре. Традиційно на початку дійства лунали Гімни України та Угорщини.

Відтак до слова запросили ректора Ужгородського національного університету Володимира Смоланку: «У нас сьогодні неймовірне свято. Ще раз хочу вас усіх привітати. Знаю, дорогі випускники, що ви виросли самостійними, розумними, самодостатніми, порядними людьми. Це найважливіше у цьому житті. Пам’ятайте, що від вас залежить наше майбутнє. Впевнений, що ви будете подавати добрий приклад своїм дітям і онукам. Зі святом вас! Великих вам успіхів!»

Олександр Шпеник
Олександр Шпеник

Директор Українсько-угорського навчально-наукового інституту Олександр Шпеник теж долучився до вітань: «Щиро вітаю вас! Безперечно, певний етап вашого життя пройдено. Ви здобули професійні навички, хороший досвід, якісні знання. Усе це зможете застосовувати різною мірою дальшому своєму житті. Зазначу, на випускних іспитах ми переконалися у вашій професійності. Я впевнений, що ці 5 років навчання були не тільки пізнавальними, а й цікавими, радісними. Хочу вас закликати не соромитися розповідати всім про найкращі миттєвості життя в Ужгородському національному університеті. Бажаю вам здоров’я, наснаги, оптимізму, довгої й світлої дороги у майбутньому».

Веселими піснями й запальними танцями проводжали у самостійне життя випускників Українсько-угорського ННІПривітали молодих фахівців і інші поважні гості: начальник управління національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації Йосип Резеш, ректорка Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ільдіко Орос, методистка Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти (відповідальна за викладання угорської мови та літератури) Єва Браун, декан факультету історії та міжнародних відносин Іван Вовканич, уповноважений міністра Угорщини, відповідальний за розвиток співпраці Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпаття, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну Іштван Грежа, генконсул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, керівник дипломатичної місії консульства Угорщини в Берегові Матяш Сіладі, голова Ужгородської районної державної адміністрації В’ячеслав Дворський.

Звернулися до випускників і їхні наставники – заступник директора з міжнародних зв’язків Ласло Зубанич, завідувачка кафедри угорської філології Христина Зикань та доцентка кафедри угорської філології Наталія Нодь.

Винуватці свята, своєю чергою, також брали активну участь у дійстві. Так, Естер Балла продекламувала вірш, Беттіна Фазекаш заспівала. Подякували викладачам і пригадали найяскравіші моменти студентського життя у своїй промові Рейка Богуш і Жофіа Доргай.

Поміж виступами присутніх розважав камерно-інструментальний ансамбль «Угорські мелодії». У їх виконанні прозвучали народні угорські пісні. Не забули й про традиційні угорські танці.

Завершили святкування студентським гімном та підкиданням конфедераток. Традиційно не обійшлося без спільних фотографій на пам’ять та привітань від рідних.

Яна Созанська для Медіацентру УжНУ,
фото УУННІ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.