Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На економічному факультеті відбувся чемпіонат із сімейних фінансів

1-е місце виборов другокурсник економічого факультету Володимир Добош, 2-е – представниця Комінвестбанку, випускниця підрозділу Віталія Луцанич, 3-е посів школяр Олег Бесага

0 224
В Ужгородському національному університеті талановита молодь і креативні викладачі. Разом вони ініціюють різноманітні наукові й просвітницькі заходи. Так, днями доцент кафедри економічної теорії економічного факультету Юрій Кушнір організував відкритий чемпіонат Ужгорода із сімейних фінансів.
Юрій Кушнір
Юрій Кушнір

«У 2002 році я натрапив на книгу Бодо Шефера «Перший мільйон за 7 років». На той момент я вже закінчив університет, і мене здивувало, що там була інформація, про яку я не знав під час навчання. 2011 року я підготував книгу «Персональні фінанси», уже є 6 видань, і цей курс викладають на економічному, біологічному, медичному факультетах. Хотілося ввести такий предмет і в школах. А власне сьогоднішній захід спрямований на привернення уваги до фінансової грамотності, – зауважує Юрій Борисович. – Бажаємо вам успіхів і хочемо подякувати усім, хто допоміг у проведенні, висвітленні заходу та долучився до формування призового фонду, а саме виданням «Новини Закарпаття», «Карпатський об’єктиву», Ужгородському прес-клубу, Медіацентру УжНУ, АН «Фортеця», кафе вегетаріанської їжі «Жива», «Комінвестбанку», Fight-club «Пітбуль», компанії «Консалтинг Ужгород»».

Відтак приступили до власне виконання завдань. Чемпіонат складався з трьох турів, кожен з яких тривав 15 хвилин. Після кожного етапу журі підраховувалося голоси та оголошувало лідерів змагань.

На економічному факультеті відбувся чемпіонат із сімейних фінансів«Я дякую усім учасникам, що знайшли можливість та бажання взяти участь у чемпіонаті. Переконаний, що це лише початок, перший крок до знання правильного використання фінансів фізичними особами, в сім’ях», – звернувся до учасників декан економічного факультету Віталій Сержанов.

Нагороду отримує Володимир Добош
Нагороду отримує Володимир Добош

З великим відривом 1-е місце виборов студент ІІ курсу економічого факультету Володимир Добош, 2-е – представниця Комінвестбанку, випускниця підрозділу Віталія Луцанич, а 3-е посів учень Олег Бесага. Кожен з учасників отримав у подарунок матеріали напрацювань викладачів економічного факультету Віталія Сержанова, Олександра Молнара та Юрія Кушніра «Доходи смі’ї: джерела, фактори нерівності, шляхи збільшення», а переможець – 2500 грн, сертифікат fight-club «Пітбуль», консультації у «Комінвестбанку» та компанії «Консалтинг Ужгород».

Переможець Володимир Добош ділиться враженнями: «Я в принципі люблю такі заходи, а сьогодні ще й була хороша мотивація – призовий фонд. Питання  були цікавими, хоча й хотілося більше завдань, які б стосувалися сімейного бюджету, раціонального використання коштів».

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.