Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як на фестивалі пряників фізфак УжНУ продавали

Упродовж трьох днів першого Закарпатського фестивалю пряників усяк охочий міг порадувати себе чи близьких смаколиком, придбати цілий пряничний будиночок, узяти участь у благодійному аукціоні, зробити пам’ятні фото чи долучитися до майстер-класів

0 303

Як на фестивалі пряників фізфак УжНУ продавали

Провести вікенд смачно, цікаво й корисно вдалося всім, хто завітав на перший Закарпатський фестиваль пряників, що тривав з 15 до 17 грудня в культурно-історичному центрі «Совине гніздо».

Упродовж трьох днів усяк охочий міг купити пряник і порадувати себе чи близьких, узяти участь у благодійному аукціоні та придбати цілий пряничний будиночок, скуштувати смаколиків у волонтерів Руху підтримки закарпатських військових, зробити пам’ятні фото чи долучитися до майстер-класів. Організатори подбали й про розважальну програму, тож нудьгувати гостям не доводилося.

Як на фестивалі пряників фізфак УжНУ продавали

– У Німеччині є цілі міста, які славляться пряниками й мають шалений попит серед туристів саме на різдвяні свята, – розповідає туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор. – Насправді ж, Закарпаття має чимало своїх виробників, але вони свою продукцію реалізують за кордоном. Сподіваюся, мине певний час і виїжджати в них потреби не буде, бо тут буде клієнт. Хочеться створити для жителів і гостей міста смачне свято, а разом з тим – допомогти зібрати гроші на лікування молодої мами Наталії Пехньо.

Головним чином гроші на лікування заробляли з продажу пряничних будиночків на аукціоні. До слова, серед представлених більш як 40 споруд є й будівля фізичного факультету УжНУ (раніше Василіанського монастиря), філармонії та інших упізнаваних архітектурних пам’яток краю. А поміж прянично-архітектурними витворами їздив ще й справжнісінький (щоправда, іграшковий) потяг!

Як на фестивалі пряників фізфак УжНУ продавалиДо участі долучилися й студенти УжНУ. От, приміром, учасники турклубу перевтілилися в Миколайчиків: дарували гостям святковий настрій та фотографувалися зі всіма охочими.

Студенти ж медичного факультету представили на фестивалі власні цілющі пряники.

Як на фестивалі пряників фізфак УжНУ продавали– Ми напекли пряників і всі вторговані кошти плануємо передати у онкогематологічне відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні у Мукачеві, – розповідає студентка Сільвія Ладані. – Хочемо подарувати людям новорічний настрій, створити свято. Приємно знати, що можемо допомагати навіть ось такими вчинками. Наші пряники – цілющі, виготовлені за спеціальним рецептом фармакологів медичного факультету із додаванням… любові та добра. Усі, хто їх придбав, цієї зими забудуть про хвороби!

Реакція відвідувачів солодкого фесту однозначна: пряничній традиції в Ужгороді – бути!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.