Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як першачки матфаку з Ужгородом знайомилися

Ознайомчі екскурсії містом для свіжого поповнення факультету на математичному стали традиційними

0 694
На виставці Срібний мольберт
На виставці
Нове місто, нові знайомства, нове все. Стоп. А де ж універ? Як дістатися з одного кінця міста в інший? Куди йти на фізкультуру чи де можна посидіти за чашкою кави? Допомогти першокурсникам знайти відповіді на ці запитання на математичному факультеті вирішили просто – влаштували вже традиційну ознайомчу екскурсію містом.

Зо тридцять математиків вирушили гуляти Ужгородом. Найперше завітали на виставку робіт учасників конкурсу «Срібний мольберт», що цими днями триває у «Совиному гнізді».

Як першачки матфаку з Ужгородом знайомилися
Робили і селфі

Відтак оглянули деякі міні-скульптурки: Шоколадну Україну, Джона Леннона, «Карпатію», Миколайчика тощо; прогулялися старовинними вуличками міста, дізналися про найдовшу в Європі липову алею, ляльковий та драматичний театри, єврейську синагогу, піднялися до Кафедрального собору та Ужгородського замку і помандрували аж до СК «Буревісник», а звідти – в гуртожиток.

Цьогорічна першокурсниця Влада Ганчич на навчання приїхала з Іршави. Розповідає: «Ми мали дуже цікаву екскурсію містом, під час якої встигла перезнайомитися зі всіма однокурсниками, а ще – з деякими студентами старших курсів, які встигли розповісти багато цікавого про наш факультет. Особливо сподобалася виставка в Совиному гнізді – складно повірити, що такі гарні картини створили майже мої ровесники, а не досвідчені художники».

Як першачки матфаку з Ужгородом знайомилисяУ невимушеній атмосфері юні студенти могли розпитати в старшокурсників про те, як відбувається навчальний процес, чим факультет живе поза навчанням, пожартувати й дістати цінні поради.

Інша студентка Женя Біланич Ужгород побачила фактично вперше. Вражень дівчина не приховує: «Усе пройшло дуже класно! Цікаво було послухати про місто від його корінних жителів, бо досі його я бачила лише трохи – уважно роздивитися, погуляти не було можливості. Особливо мені сподобалися маленькі пам’ятники – цікавий задум, і за кожним з них стоїть певна історія, що пов’язана з Ужгородом».

Як першачки матфаку з Ужгородом знайомилися
Першокурсники матфаку

Втомлені, але сповнені вражень юні студенти дісталися дому надвечір. Схоже, такі прогулянки не лише зближують, а й додають наснаги навчатися.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.