Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Європейський досвід сучасної дипломатії обговорювали на міжнародному форумі в Українсько-угорському ННІ

Наукова конференція «Історична спадщина угорської дипломатії» зібрала відомих дипломатів-практиків України, Угорщини та вузькоспеціалізованих науковців у галузі міжнародних відносин

0 239

Європейський досвід сучасної дипломатії обговорювали на міжнародному форумі в Українсько-угорському ННІ

23 березня в Центрі європейської інтеграції та національних меншин «Кроссроудз», що діє на базі кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції Українсько-угорського ННІ УжНУ, відбулася, без перебільшення, знакова подія –  міжнародна наукова конференція «Історична спадщина угорської дипломатії», яка зібрала чимало відомих дипломатів-практиків України, Угорщини та вузькоспеціалізованих науковців у галузі міжнародних відносин.

Єва Кіш
Єва Кіш

Варто відзначити, що науковий форум такого масштабу, який зацікавив і досвідчених професіоналів, і студентів-міжнародників, відбувся чи не вперше на теренах Українсько-угорського навчально-наукового інституту нашого вишу.

Після вітальних слів директора Центру Єви Кіш конференція розпочала свою роботу. Серед перших доповідей прозвучали презентації представників дипломатичного корпусу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та консульства Угорщини в Берегові.

У докладній доповіді професора-дипломата Алена Панова було презентовано модерний аналіз проекту реформи дипломатичної служби України, що викликало жваву дискусію присутніх учасників конференції.

Високий рівень професіоналізму продемонстрували й інші представники науки, зокрема доктор історичних наук Магдолна Лацої (Дебреценський університет, Угорщина). Крізь призму діяльності визначних представників угорської дипломатії вона розкрила особливості угорської дипломатії 16–18 століть.

Події 1956 року в контексті міжнародної дипломатичної діяльності були детально висвітлені у виступі доктора наук Наталії Вароді (Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ, м. Берегово). На основі архівних документів були проаналізовані проблемні питання дипломатичної служби.

Ален Панов
Ален Панов

Міжрегіональній проблематиці двосторонніх українсько-угорських відносин була присвячена ціла робоча секція міжнародного форуму. Свої доповіді представили науковці Дебреценського та Ужгородського університетів, Рівненського гуманітарного університету.

«Міжнародна конференція стала важливою локацією для науково-дослідної роботи  дипломатів і прикладом, який можуть наслідувати молоді міжнародники УУ ННІ», – підсумувала професор Єва Кіш.

За інформацією заступника директора Центру «Кроссроудз» Василя Беликанича
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.