Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»

Цьогоріч визначили й нагородили переможців у номінаціях «Есе» й «Фоторобота»

0 192
У рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Йосипа Бокшая відбулася виставка фоторобіт на тему «Рівність та права людини».

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»«П’ятий рік поспіль ми організовуємо конкурс для учнів ужгородських шкіл. Тематика традиційна – права людини. Однак цьогоріч ми трохи змінили формат: відмовилися від малюнків, залишили тільки світлини й додали есе. Переможці отримають грамоти і подарунки, які для них підготували юридичний факультет, Головне теруправління юстиції в області та управління освіти Ужгородської міськради», – коментує подію співорганізаторка фестивалю, доцентка юридичного факультету УжНУ Марія Менджул.

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»Координаторка заходу, методистка управління освіти Ужгородської міської ради Марія Симкович привітала присутніх і представила гостей свята – декана юридичного факультету Ярослава Лазура, начальника теруправління юстиції в Закарпатській області Євгена Когутича та очільницю відділу шкіл та дошкільних закладів управління освіти Ужгородської міської ради Жанну Дудинець.

Після вітальних слів розпочали оголошення результатів і нагородження переможців.

Відповідно до рішення журі, грамотами та призами у номінації «Есе» відзначили:

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»Анастасію Борисенко, ученицю Ужгородської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. №15, – за роботу «З однієї матерії» (І місце); Анастасію Пасьович, ученицю багатопрофільного ліцею «Інтелект» – Ужгородської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 11, – за роботу «Рівність та права людини» (ІІ місце); Олександру Кичак, ученицю Ужгородської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. №6 ім. Гренджі-Донського, – за роботу «Рівність та права людини» (ІІ місце); Яну-Анастасію Романюк, ученицю навчально-виховного комплексу «Первоцвіт» Ужгородської міської ради (ІІІ місце).

У номінації «Фоторобота» грамоту за І місце та цінні призи отримала Вікторія Анткевич, учениця Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №15, – за роботи «З однієї матерії», «Одне ціле»; Емілія Гарайда, учениця Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №7, – за роботу «… без кордонів, національностей» здобула грамоту за ІІ місце.

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»Грамотами за ІІІ місце та призами нагороджено Даніелу Брензович, ученицю Ужгородської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. №20 – ліцей «Лідер», – за роботу «Мова — душа нації, а її майбутнє — це наші діти» та Анастасію Маргіту, ученицю класичної гімназії, – за роботу «Ми — різні, ми — рівні».

Ярослав Лазур порадував новиною про особливий приз для учнів від студактиву юрфаку: «Наші студенти вирішили визначити своє переможне фото, а в як приз вручити абонемент на один день зі студентського життя на юрфаку!».

Учнівське врядування міста Ужгорода «КОРЗО» також оголосило свого переможця в інтернетному флеш-мобі #такі_як_є_корзо, який був оголошений в рамках фестивалю. Перемога дісталася учениці УЗОШ І–ІІІ ст. №6 ім. Гренджі-Донського Андріані Лазарєвій. «Мета флешмобу полягала в тому, щоб запостити фото «без фільтрів», показати себе справжнім і без прикрас», – пояснила голова врядування Наталія Савко.

Юрфак УжНУ традиційно долучився до організації конкурсу-фотовиставки «Рівність та права людини»Призи й подяки отримали також і керівники творчих робіт учнів. На завершення всі учасники виставки зробили спільне фото та продовжили її перегляд.

Юлія Шипович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.