Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З Днем Гідності та Свободи!

Наша боротьба буде довгою: ми ще маємо позбутися ілюзій, усвідомити власну силу, помститися за наших полеглих; нам тяжко, але ми вистоїмо...

0 87

З Днем Гідності та Свободи!

Нині в Україні відзначають 10-у річницю Революції Гідності і вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які першими віддали свої життя за свободу нашої країни, за те, щоб «геть від москви» було не гаслом, а дійсністю.

Перша кров на Майдані стала зачином кривавого десятиліття. За ці роки ми вчилися боротися, не боятися, багато втрачали, допустили чимало помилок, але водночас зуміли зберегти те національне ядро, яке допомагає нам вижити у тяжкі часи. І, як показало 24 лютого, змогли, попри всі московські впливи, таки сформувати і утвердити українську ідентичність у людях – інакше танки асвабадітєлєй могли бути у Чопі.

Україна сьогодні – це про свободу, безпрецедентну для сучасного світу відвагу і силу. Про те, що ординцям з європейським фасадом, яких боїться світ, можна дати відсіч, розвінчавши міфи так званої великої культури. Про те, що той, хто здавався слабким, змінює світ і може претендувати на роль лідера.

Наша боротьба буде довгою: ми ще маємо позбутися ілюзій, усвідомити власну силу, помститися за наших полеглих. Нам тяжко, але ми вистоїмо. Бо нема нічого сильнішого за дух свободи, ідею, побудовану на гідності. Минуле ніколи не переможе майбутнє.

Шануймося.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.