Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Закарпатський облмуздрамтеатр потішив комедією «Задуши мене в обіймах»

Наступні покази відбудуться 26 лютого та 5 березня. Початок – о 18.00.

0 303
Закарпатський облмуздрамтеатр потішив комедією «Задуши мене в обіймах»
Прем’єра комедії «Задуши мене в обіймах» зібрала повну залу в Закарпатському обласному академічному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв.

Закарпатський облмуздрамтеатр потішив комедією «Задуши мене в обіймах»

Постановку п’єси класика турецької драматургії Азіза Несина виконав режисер Олександр Саркісьянц. У головних ролях – провідні актори театру: народна артистка України Лариса Білак, лауреати обласної премії імені братів Шерегіїв Олександр Мавріц та Клара Берец, що були органічними і переконливими на сцені. У виставі всього троє дійових осіб і невеликі декорації, адже керівництвом театру від початку була задана орієнтація на переважно гастрольне життя цієї постановки. Треба з чимось їздити по області, а громіздкі вистави неможливо возити.

«Задуши мене в обіймах», попри комічність ситуацій, порушує надзвичайну болісну тему – жіночої самотності. Що робити жінці, коли вона ще не стара, але вже без чоловіка? Сміх у залі часто був сміхом крізь сльози, адже таких жінок в Україні – мільйони. Тож кожен у виставі побачить своє – хтось кумедну історію про маніяка – газового контролера, який ходить душити самотніх жінок, а хтось – величезну драму жіночого серця, яке прагне любові, незалежно від віку. Бо навіть маніяк не страшний, якщо поріг вашого дому вже роками не переступала чоловіча нога.

Закарпатський облмуздрамтеатр потішив комедією «Задуши мене в обіймах»За словами професора УжНУ Cергія Федаки, вистава є своєрідним трактатом про жіночу психологію, її реалізацію у традиційному трикутнику. «Вистава вийшла таким собі курсом молодого самця: як вижити в умовах спілкування з жінкою. Чесно кажучи, шансів майже немає. Герой О.Мавріца іде на дно гідно, навіть не приходячи до тями. За якусь годинку на сцені він демонструє еволюцію усього чоловічого роду від Адама до наших днів», – коментує Сергій Федака.

На прес-конференції з нагоди прем’єри, директор театру Василь Марюхнич повідомив, що на весну готують ще кілька прем’єр. Серед них і українську оперету Ярослава Барнича «Шаріка» про кохання українського січового стрільця та угорської дівчини. Її грають театри у Львові, Тернополі, Івано-Франківську. Тепер буде й закарпатська «Шаріка», адже дія відбувається саме в нашому краї, у місті Хусті, під час Першої світової війни. Прем’єру планують на Міжнародний день театру.

Наступні покази вистави «Задуши мене в обіймах» відбудуться 26 лютого та 5 березня. Початок – о 18.00.

Іванка Когутич
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.