Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зі студентами факультету математики та ЦТ ділився досвідом співвласник словацької транспортно-логістичної компанії

Богдан Добош: «Оточуй себе щасливими людьми – сам станеш щасливим»

0 492

Зі студентами факультету математики та ЦТ ділився досвідом співвласник словацької транспортно-логістичної компанії

Тиждень бізнес-інтенсиву в УжНУ завершився зустріччю співвласника словацької транспортно-логістичної компанії «B&M Promet s.r.o» Богдана Добоша зі студентами факультету математики та цифрових технологій. Гість розповів, з чого починати власну справу і як досягти успіху.

Розпочав захід декан ФМЦТ Микола Маляр, який привітав присутніх, представив спікера, розповів про важливість таких заходів. Наголосив, що теорія і практика – нерозривні складові успіху будь-якої справи.

Богдан Добош
Богдан Добош

Богдан Добош – випускник юридичного факультету УжНУ. Каже, після навчання деякий час досить успішно працював за спеціальністю, проте прагнув чогось більшого. Свою справу розпочав з мінімальними ресурсами: з однієї машини і одного працівника. Розповідає, що на початку підприємницької діяльності йому дуже не вистачало саме математичних знань. Була ситуація, коли при закупівлі транспорту йому неправильно порахували витрати, внаслідок чого компанія недоотримала чималі гроші. Потім стало зрозуміло, у чому проблема, її вирішили – і прибутки підприємства зросли майже втричі.

Аліна Попович
Аліна Попович

Про власний персонал Богдан Добош відгукується дуже позитивно. Каже, що не любить тих, що постійно сумують, набагато більшу довіру і приязнь у нього викликають усмішки на обличчях. Тому в його команді багато доброзичливих і щирих людей. Крім того, всі ці колеги дуже люблять свою роботу, горять нею.

Студенти-математики зустріччю залишилися дуже задоволені.

Аліна Попович каже: «Мені сподобалося, що Богдан не боїться визнавати своїх помилок, адже не помиляється лише той, хто нічого не робить. Він іде в ногу з часом. Навіть з нами розмовляв нашою,  «молодіжною» мовою, чим ще більше зацікавив. Богдан уміє мотивувати досягати нових вершин. Я це відчула на собі. Найбільше запала у душу цитата: «Якщо оточуєш себе щасливими людьми, то й сам станеш щасливим». Як на мене, дуже мудро».

Діана Панько
Діана Панько

Діану Панько вразило, як спокійно підприємець розповідав про проблеми, зокрема кризу в компанії. Також дівчині дуже сподобалася думка, що людина стає успішною, коли горить справою, якою займається, та порада розділяти бюджет, акуратно вести бухгалтерію.

Вероніка Молокус коментує зустріч так:

Вероніка Молокус
Вероніка Молокус

«Мені сподобалися думки і поради успішної людини. Не думала про себе як про майбутнього підприємця. А якщо й з’являлися думки про власний бізнес, то вони відразу й зникали. Я й досі не зовсім упевнена у власних силах. Але думаю, що спочатку потрібно набратися досвіду, щоб зрозуміти, як усе працює зсередини. Такі зустрічі допомагають простіше сприймати сферу бізнесу й не боятися важких стартів. Адже Богдан зі звичайної сім’ї і все ж зумів досягти успіху. Також мене зацікавило, як пан Добош говорив про кайф від роботи. Треба знайти улюблену справу і розвивати її для власного успіху. Я зрозуміла, що зробила правильний вибір, вибравши факультет математики та цифрових технологій. Це мені справді подобається».

Захід відбувся за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, Молодіжної ради при Закарпатській ОДА, бізнес-клубу Board та агенції з комунікацій BRPR.

Юлія Дердюк для Медіацентру УжНУ,
фото Марії Юріної та ФМЦТ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.