Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Закарпатські фахівці-інформатики обмінювалися досвідом роботи на Всеукраїнській конференції в Житомирі

Теми доповідей наших земляків стосувалися узагальненого досвіду проведення Літніх шкіл з програмування в нашій області та участі наших школярів у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків

0 449
Закарпатські фахівці-інформатики обмінювалися досвідом роботи на Всеукраїнській конференції в Житомирі
Урочисте відкриття конференції
І Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Сучасні інформаційні технології в освіті та науці» відбулася на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка 9–10 листопада. Участь у ній узяли відомі фахівці галузі з України, Польщі та Азербайджану.

Закарпатську область на конференції представляли троє інформатиків – педагог з Виноградівської ЗОШ №8, заслужений учитель України Іван Ісак, вчитель Хустської гімназії-інтернату Микола Дронь та завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Ужгородського університету, доцент Олександр Міца.

Закарпатські фахівці-інформатики обмінювалися досвідом роботи на Всеукраїнській конференції в Житомирі
Микола Дронь, Олександр Міца, Іван Ісак

Теми доповідей наших земляків стосувалися узагальненого досвіду проведення Літніх шкіл з програмування в нашій області. Окрім цього, велику увагу було присвячено активній участі наших школярів у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків.

До речі, учні Закарпаття братимуть участь у турнірі, який відбудеться 14–19 листопада в Чернівцях.

Досвід у цій галузі накопичений чималий. Вперше наші команди долучилися до цих змагань у 2014 році, коли вони відбувалися в Ужгороді. Організатором того заходу був Олександр Міца. Відтоді закарпатські колективи школярів – регулярні учасники турніру юних інформатиків. Додамо, що наші учні до того ж є й регулярними призерами цих заходів. Так, у 2014 році збірна команда Виноградова (тренер Іван Ісак) виборола бронзові медалі, у 2015 та 2016 роках збірна області (тренер Микола Дронь) виборола бронзові та золоті медалі.

На турнір у Чернівцях закарпатська команда їде в такому складі: Адальберт Макарович (капітан) та Анастасія Цибик (класична гімназія Ужгорода), Дмитро Майор та Володимир Зварун (Хустська гімназія-інтернат), Юліана Юрченко (Ужгородська спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів). Тренером нашої команди є Микола Дронь. Спонсором збірної є інтернет-провайдер у Тячівському районі – компанія «Інфобайт сервіс» (власник – Петро Михайльо).

Закарпатські фахівці-інформатики обмінювалися досвідом роботи на Всеукраїнській конференції в Житомирі
Учасники конференції

Наполеглива праця закарпатських фахівців не залишилася непоміченою. Якщо в 2014 році на турнірі в Ужгороді виступило 8 команд, то надалі ця кількість тільки зростала, і цьогоріч очікується вже 17 збірних з усієї України. Зауважимо, що активність закарпатських інформатиків заслуговує бути взірцем і для інших галузей шкільної «науки».

Доповіді наших фахівців на Всеукраїнській конференції в Житомирі були вислухані з великим інтересом. Сподіваємося, що активна участь фахівців-інформатиків із Закарпаття сприятиме не тільки розвитку інформатики та програмування в нашій області, а й підніматиме загальноукраїнський рейтинг Ужгородського університету та краю в цілому.

За інформацією завідувача кафедри інформатики та
фізико-математичних дисциплін, доцента Олександра Лавера
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.