Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи поєднують корисне для здоров’я з корисним для довкілля через плогінг

Правники УжНУ передали еколого-оздоровчу естафету економічному, математичному та стоматологічному факультетам

0 285

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінг

Плогінг – ідеальне поєднання для досягнення двох важливих цілей: бути здоровим і сильним та робити навколишнє середовище чистішим. Плогінг – вид спорту, який передбачає біг із нахилами та присіданням з метою… збирання сміття. Житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 р. звернув увагу на глобальне засмічення планети, тому вирішив започаткувати таку пробіжку.

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінгУжгородці вирішили не залишатися осторонь і 2 червня в Боздоському парку влаштували ранкове тренування. Організаторами заходу стали юридичний факультет УжНУ, ТОВ «Фітнес Еліт Груп» (Viper Gym), ТОВ «А.М.В. – Карпати»(виробник мінеральної води «КРАЙНА»).

«Аби змінити світ, потрібно починати з себе. У такий спосіб хочемо показати жителям Ужгорода й усій Україні, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», – зауважили перед початком забігу ініціатори. Зібралося понад п’ять десятків містян, які готові братися до роботи: наділи рукавиці, взяли пакети на сміття й після сигналу побігли прибирати. Найстарший учасник забігу пан Валерій, якому 78 років, сказав, що найкращим способом провести ранок корисно є саме така пробіжка.

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінг
На старт!

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінг«Це ініціатива молоді. Те, що у нас ще є студенти, які не байдужі до довкілля і поєднують це із здоровим способом життя, надзвичайно цінно і дає віру, що в здоровому тілі – здоровий дух, а для юристів це особливо важливо», – розповів декан юридичного факультету Ярослав Лазур, який, між іншим, теж долучився до плогінгу.

«Саме в такого роду заході я беру участь уперше, але надалі буду регулярно долучатися, адже розумію, що нам до чистого довкілля ще дуже далеко. Нам потрібно якомога більше таких акцій, аби люди розуміли, що навколишнє середовище є нашим відбитком», – підкреслює студентка ІІІ курсу юридичного факультету Леся Сарахман.

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінгОдин із організаторів, магістрант юридичного факультету Василь Дьордь каже: «Такий вид спорту в Україні з’явився нещодавно. Цей захід покликаний привернути увагу всіх свідомих людей, які розуміють, що маємо великі негаразди зі сміттям і треба цьому якось давати раду.

У сучасного суспільства є дві проблеми: брак часу й… бездіяльність. Навіть сьогодні можна було побачити в парку й на набережних спортсменів, які помічають проблеми зі сміттям, але просто пробігають повз нас, Тобто говорять, що є такі недоліки, як забруднена територія, і нічого не роблять, як і багато громадян нашого міста. А плогінг дозволяє робити одразу дві хороші справи, поєднувати корисне з корисним, не витрачаючи багато часу».

Юристи поєднують корисне для здоров'я з корисним для довкілля через плогінгЮристи УжНУ передають естафету плогінгу економічному, математичному та стоматологічному факультетам.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.