Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Дбаючи про майбутнє: студенти факультету здоров’я та фізичного виховання ініціюють екологічну плату за навчання

0 186
30 жовтня поблизу головного корпусу УжНУ студенти і викладачі факультету здоров’я та фізичного виховання висадили двадцять магнолій. Кількість дерев символічна, адже нещодавно підрозділ відсвяткував 20-річчя свого функціонування. Крім магнолій посадили й кілька туй. Надав саджанці факультетові Ботанічний сад УжНУ.

Дбаючи про майбутнє: студенти факультету здоров'я та фізичного виховання ініціюють екологічну плату за навчанняСтуденти І-ІІ курсів під чітким керівництвом своїх викладачів гуртом викопували лунки, носили воду, саджали магнолії та охоче робили селфі.

Декан ФЗФВ Іван Миронюк розповідає: «Студенти звернулися із пропозицією висадити дерева до викладачів, а ми, звичайно, підтримали.  Надихнув їх приклад Філіппін, де впровадили так звану екологічну плату за навчання. Кожен студент та учень навчального закладу обов’язково повинен посадити 10 дерев. Завдяки цій акції було озеленено майже всі Філіппіни. Тож наші студенти вирішили запровадити схожий рух».

 Лілія Мандзулич та Мирослава Беца
Лілія Мандзулич та Мирослава Беца

Ініціаторками акції виступили студентка V курсу Мирослава Беца та третьокурсниця Лілія Мандзулич.

«Ціль нашої ініціативи полягає у тому, щоб в університеті започаткувати екологічну плату за навчання. Ми хочемо залучити до акції не тільки студентів нашого факультету, але й всього УжНУ. Таким чином кожен першокурсник зможе посадити й доглядати за деревом навіть після навчання. Сподіваємося, що влада міста підтримає ідею і виділить університету ділянку, яку б наші студенти засаджували деревами. Адже ми не можемо стояти осторонь екологічних проблем людства»,- ділиться Мирослава Беца.

Лілія Мандзулич каже, що кожен повинен брати на себе відповідальність за екологічну ситуацію та майбутнє країни в цілому. Адже на здоров’я людини впливає багато факторів, а екологія особливо.

Із висадкою дерев студенти впоралися досить швидко: уже за годину-півтори всі саджанці були на своїх місцях.

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.