Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІМВ пізнавально екскурсували Словаччиною та Австрією

Міжнародну навчально-ознайомчу мандрівку молоді організували за сприяння декана факультету історії та міжнародних відносин Віталія Андрейка

0 113
Що цікавого в студентському житті? Відповідь на це питання студенти факультету історії та міжнародних відносин не можуть дати стисло й лаконічно. Бо позааудиторний час минає дуже жваво й насичено. У цьому матеріалі  розповімо про особливі півтори доби у старовинній Братиславі й величному Відні.

Студенти ФІМВ пізнавально екскурсували Словаччиною та АвстрієюЗа сприяння декана факультету історії та міжнародних відносин Віталія Андрейка 28 квітня відбулася міжнародна навчально-ознайомча екскурсія до Словаччини та Австрії.

Розпочали поїздку із зустрічі із Послом України в Словацькій Республіці Мирославом Кастраном, який є нашим земляком, випускником Ужгородського університету. Зустріли студентів у посольстві в Братиславі дуже тепло. Спілкувалися в дружній атмосфері. З перших хвилин розмови амбасадор своєю відкритістю завоював прихильність студентів.  Мирослав Кастран згадав про всеосяжну підтримку Словаччиною України, оскільки саме Словацька Республіка першою поставила нашій державі протиповітряний комплекс С-300. Також саме Словаччина першою з країн коаліції, поставила нам літаки, що свідчить про непохитну позицію у російсько-українській війні.

Студенти «засипали» дипломата запитаннями, зокрема цікавилися кар’єрною драбиною дипломата (Ірина Козоровська (1 курс, спец.«МВСКРС»). Вразило, що Мирослав Кастран починав свою шлях дипломата з посади спеціаліста другої категорії в одному з управлінь Міністерства закордонних справ України. Крок за кроком пан посол досягав нових вершин – працював на дипломатичній службі у Нью-Йорку, потім у Канаді. Тепер уже три місяці обіймає посаду Посла України в Словацькій Республіці.

Також студентів неабияк цікавили внутрішні особливості професії дипломата (Богдана Руснак, 1 курс, «Бізнес-адміністрування»). Мирослав Кастран поділився цікавою історією про нелегальних мігрантів з України, які, шукаючи кращого, врешті дістали депортацію з Угорщини та Чехії. Він разом з колегами допомогли парі з тимчасовим місцем проживання та сприяли їхньому поверненню на Батьківщину.

Студенти ФІМВ пізнавально екскурсували Словаччиною та АвстрієюЗапитували й про дещо вороже ставлення словацького населення до війни в Україні (Валерія Попович, 2 курс, «МВСКРС»). Амбасадор відзначив, що російська пропаганда, яка шириться переважно від опозиційних партій, має негативний вплив на суспільну думку. В своїй інформаційній агресії росія задіяла роботу понад 200 каналів із фейковими новинами про війну.

Після плідного спілкування у посольстві студенти на чолі з викладачами доцентками Мартою Шелембою та Вікторією Зеліч вирушили підкорювати старовинний Відень, який спочатку зустрів  зливою, а потім зачарував учасників екскурсії вечірньою красою. Резиденція кожного австрійського правителя – Гофбург – ввечері виглядає ще величніше.

Студенти ФІМВ пізнавально екскурсували Словаччиною та АвстрієюГотична архієпископська церква Собор Св. Стефана зачарувала не тільки екстер’єром, а й внутрішнім оздобленням.

Далі був Віденський державний оперний театр, Художньо-історичний музей і Марія-Терезієн-Плац та Віденська міська рада. Завершилася поїздка прогулянкою вечірнім Віднем.

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.