Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні вчителі історії переймали педагогічний досвід колег Ужгородської школи-інтернату

Виїзне заняття студентів-істориків відбулося у межах вивчення курсу «Методика викладання історії в школі» під керівництвом доцента Василя Міщанина

0 352

15 листопада вчителі Ужгородської загальноосвітної спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради ділилися педагогічним досвідом зі студентами-істориками УжНУ. Такого роду виїзне заняття обумовлене дисциплінарним курсом «Методика викладання історії в школі» під керівництвом доцента кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Василя Міщанина.

Людмила Шульженко
Людмила Шульженко

Тема уроку стосувалася безпосередньо Міжнародного дня толерантності, який щорічно відзначають у всьому світі 16 листопада, та сучасного геополітичного становища України: «Толерантність – дорога до миру». Відкритий урок у 10-В класі провела вчителька історії з багаторічним стажем Людмила Шульженко. Заняття реалізували у вигляді сократівської бесіди з елементами тренінгу.

Під час уроку Людмила Геннадіївна та учні активно використовували інформацію, вивчену протягом усіх попередніх курсів всесвітньої історії та історії України. Зокрема, школярі проявили себе як індивідууми з чіткою суспільною свідомістю та визначили власну позицію у соціумі.

Учні збагатилися новими знаннями стосовно генези слова «толерантність», з’ясували її українські еквіваленти, дали визначення міжкультурній та релігійній толерантності. Теоретичну базу колектив розбавив поетичними рядками та притчами.

Майбутні вчителі історії переймали педагогічний досвід колег Ужгородської школи-інтернатуВідтак відбулося офіційне знайомство колег-істориків із навчальним закладом. Директорка Олена Іщенко та її заступниця Оксана Станко розповіли про основні напрямки розвитку школи-інтернату та специфіку підготовки учнів, зокрема, висвітлили головні здобутки педагогів та вихованців.

Майбутні вчителі історії переймали педагогічний досвід колег Ужгородської школи-інтернатуОтже, студенти змогли не тільки оцінити майстерність роботи вчителя, але й усвідомили, що перед педагогом поставлене важливе завдання – виховувати в учнях загальнолюдські цінності.

За інформацією студентки ІV курсу ФІМВ Галини Рейтій

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.