Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бакалаврат позаду – випускники факультету історії та міжнародних відносин із дипломами

Вітаємо причетних з особливим днем у житті й бажаємо не зупинятися на досягнутому!

0 296
14 липня у великій залі ректорату урочисто вручили дипломи бакалаврам спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Менеджмент», «Маркетинг», «Середня освіта. Історія», «Історія та археологія», «Культурологія».
Віталій Андрейко
Віталій Андрейко

Першим привітав майбутніх істориків і міжнародників з успішним закінченням одного з найважливіших етапів у житті декан факультету Віталій Андрейко. «Для мене сьогоднішня подія – хвилююча мить, адже я вперше в ролі декана вручатиму дипломи. По-друге, саме ваше покоління є дітьми і дорослими водночас, завершуючи навчання у складні, буремні часи. Найяскравіших митей цього часу, зафіксованих на плівку, як порівняти з попередніми випусками, у вас не так уже й багато. Про це ви самі зізнаєтется. Маю надію, що після нашої перемоги й закінчення магістратури у вас буде багато веселих, як кажуть у пісні, «старих фотографій».

Висловлюю подяку батькам за любов до своїх дітей і турботу про них упродовж студентського життя, дякую професорсько-викладацькому складу за терпіння, віру, взаєморозуміння. Насамкінець дякую вам. Наснаги, всього найкращого. Слава Україні!» – звернувся до присутніх Віталій Іванович.

Церемонію вручення оголосили відкритою. Пролунав Державний Гімн України…

Бакалаврат позаду – випускники факультету історії та міжнародних відносин із дипломамиВедучі заходу процитували фрагмент промови Володимира Зеленського перед випускниками Університету імені Джонса Гопкінса, квінтесенція якого зводиться до тези: все, що відбувається в житті, насамперед залежить від нас; і не буває здобутків без втрат, як і втрат без здобутків…

На сцену запросили кураторку спеціальності «Середня освіта. Історія», доцентку кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Наталію Радченко. «Те, що ви сьогодні тут, – уже показник вашого вміння ставити цілі й досягати мети. Ви навчилися брати максимум із запропонованого. Бажаю, щоби дипломи магістрів ви отримували в мирній країні, не боячись ні повітряних тривог, ні чогось іншого. Я вас вітаю… І вперед – хай ніщо вас не зупиняє!» – поділилася думками академнаставниця.

Бакалаврат позаду – випускники факультету історії та міжнародних відносин із дипломамиВисловила свої побажання й менторка спеціальності «Менеджмент», доцентка кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту Оксана Курей. «По-перше, не зраджуйте собі, адже завжди легше жити, пристосовуючись до обставин, а пристосовувати обставини під своє життя – складніше. По-друге, знаходьте однодумців. Не тільки тому, що гуртом і батька лише бити. Маючи добру команду, ви зможете досягти нових висот. Дякую своїй групі, яка не завдавала мені особливого клопоту під час цих 4-х років. Ще раз вітаю», – додала Оксана Андріївна.

Бакалаврат позаду – випускники факультету історії та міжнародних відносин із дипломами Не обійшлося й без спічу наставника спеціальності «Міжнародні відносини»,  доцента кафедри міжнародних студій і суспільних комунікацій Михайла Шелемби. «Протягом чотирьох років ми двічі опинилися на порозі свого існування, про що вже неодноразово казали сьогодні. Спочатку до дверей постукала пандемія Covid19, У нашому лексиконі з’явилися нові словосполучення: «посилання на пару», «ґуґл-міт», «мудл»… А потім – війна. Не було впевненості, чи буде в цій залі грати Гімн України, чи майорітиме державний стяг. Однак ми вистояли завдяки Збройним силам. За час здобуття вами вищої освіти я зауважив у вас відчуття відповідальності. Хочу наголосити, щоби ви не припиняли мріяти і працювали над утіленням мрій у реальність. Також бажаю щоденного здійснення персональних перемог, бо з них складатиметься наша велика перемога», – підсумував Михайло Михайлович.

Після вступної частини декан і завідувачі кафедр перейшли до вручення дипломів про здобуття вищої освіти за освітніми програми факультету ІМВ. «За ці чотири роки змінилися не лише студенти, а й викладачі. Можливо, цей час був проведений не так, як усім хотілося, але ви точно можете собою пишатися», – підбив підсумки один із ведучих, звернувшись до випускників. Прозвучав студентський гімн.

Бакалаврат позаду – випускники факультету історії та міжнародних відносин із дипломамиВітаємо причетних з особливим днем у їхньому житті й зичимо не зупинятися на досягнутому!

Сергій Чернишов,
фото Еріка Ковача
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.