Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як на факультеті суспільних наук

0 278
От-от і стартує вступна кампанія. Медіацентр розповів вам про навчання на всіх факультетах устами самих студентів. Завершуємо серію публікацій «Студентський ракурс» розповіддю про навчання на факультеті суспільних наук.

Що і як на факультеті суспільних наукЮліанна Дорош, голова студентського профкому ФСН, ІІ курс спеціальності «Початкова освіта»:

«Моя мотивація до навчання і ранніх підйомів на пари — це бажання і важливість справи, яка здається мені «сродною». На нашому факультеті навчають людиноцентричних спеціальностей: психології, політології, публічного управління та адміністрування, соціальної роботи, початкової та дошкільної освіти, філософії. В умовах війни людина повинна вміти комунікувати з іншими, розуміти важливість соціуму, мати бажання і вміння формувати порядок денний для нього — це важливо для розвитку української нації і є елементом нашої Перемоги. Кожен студент ФСН знаходить свою мотивацію піднятися з самого ранку на БАМ: це може бути як смачна випічка на нашому поверсі, так і цікава пара, навіть якщо вона четверта за день. Інколи звичайна дискусія між студентами або студентами з викладачем може привести до класного досвіду та знаходження істини.

Більшість викладачів, і тих, що мені викладають, і тих, кого знаю на факультеті, — це не просто люди з відповідними знаннями, а харизматичні особистості, які вміють влучно подати ці знання, інколи навіть у сонні та втомлені голови.

На випускників, які мріють навчатися на факультеті суспільних наук, чекає насичене студентське життя з різними цікавими подіями. Наприклад, лише за навчальний рік 2022/23, відбулося багато цікавих і важливих заходів: ми відзначили День психолога, Суспільний день, взяли участь у загальноукраїнській Студентській весні, долучалися до всеукраїнських та міжнародних круглих столів, наукових конференцій, студенти-політологи мали зустріч із народним депутатом України, студенти спеціальності «Дошкільна і початкова освіта» зустрілися з головою ГО «Неємія» Тетяною Мачабелі, разом прибирали університетську територію, знайомили абітурієнтів із нашим факультетом на Дні відкритих дверей, проводили літературний вечір, змагалися у «Битві інтелектів»…

Студенти нашого факультету мають широкі можливості для практики. Скажімо, цього навчального року стажувалися в Ужгородській міській раді — причому долучилися навіть першокурсники. Тому якщо ви станете студентом-суспільником, нудним у вашому житті залишиться тільки сон.

Всі ми прекрасно розуміємо, що отримати диплом — ще не означає прокласти собі дорогу в успішне життя з високооплачуваною роботою. Важливо зарекомендувати себе як бренд, надавати послугу так якісно, щоб від неї було важко відмовитися. Усі спеціальності нашого факультету вам це дозволять зробити, тому що соціальна гнучкість і вміння адаптуватися — це здатність працювати з людьми та розуміти, що їх цікавить, чого вони потребують. Враховуючи ці всі здібності, ви можете працювати як за спеціальністю, так і в іншому секторі діяльності, де є потреба роботи з людьми, організації процесів, розуміння соціальних взаємозв’язків. Тобто чимало професій, які нині пропонують роботодавці, можуть стати вашою роботою мрії».

Студенти спеціальності «Психологія» розповіли про навчання в окремому відеоролику, який ми публікували раніше.

На факультеті суспільних наук можна здобути освіту бакалавра за спеціальностями: «Політологія», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія», «Соціологія», «Соціальна робота», «Філософія», «Освітні, педагогічні науки» (освітні програми «Педагогіка вищої школи» та «Організація дошкільної освіти»), «Дошкільна освіта», «Початкова освіта».

Читайте про навчання на різних факультетах ч спеціальностях УжНУ в розділі «Студентський ракурс» та до зустрічі у стінах найбільшого вишу Закарпаття!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.