Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Беріть диплом із честю, гідністю та гордістю, бо ви – випускники УжНУ»: філфак попрощався зі своїми магістрами

З 68 випускників – десятеро здобули червоні дипломи

0 642
17 січня 68 магістрантів філологічного факультету прокинулися у новому статусі – випускника УжНУ.
Раїса Ізотова
Раїса Ізотова

Цьогорічні здобутки підрозділу геть непогані: 10 студентів із червоним дипломом. Як відзначала ведуча заходу, другокурсниця відділення словацької філології Раїса Ізотова, «ініціативні, елегантні, толерантні та невгамовні випускники» зібралися у фоє головного корпусу для миті прощання з альма-матер.

Першою до вітального слова запросили опору всіх студентів підрозділу – деканесу Галину Шумицьку.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

«Дорогі наші випускниці та випускники! Уже вдруге ви стоїте в такій урочистій атмосфері в нашому університеті. І цього разу ми справді кажемо одне одному «До побачення!» на тривалий час.

Хоч самостійне доросле життя – це відносно. Бо сьогодні прощаємося, а завтра зустрічаємося знову. А щодо професійних  самостійних спроб, то бажаю вам світлої дороги, яка сьогодні так гарно стелиться – з новорічною ялинкою, з подарунками. Я б хотіла побажати вам кілька базових речей.

Найпершою ознакою дорослої людини є вміння взяти на себе відповідальність. Хочу, щоб ви завжди це усвідомлювали. Момент отримання диплома магістра – це наше взаємне досягнення: університету – в тому, що ми допомагали вам стати висококласними фахівцями, а ваше – в тому, що ви такими є. Повірте, життя ще не раз запитає вас, наскільки відповідаєте тому, що написано у вашому дипломі. Тому беріть його з честю, гідністю та гордістю, бо ви – випускники Ужгородського національного університету.

«Беріть диплом із честю, гідністю та гордістю, бо ви – випускники УжНУ»: філфак попрощався зі своїми магістрамиОсобу як людину серед іншого характеризує одна важлива риса – вміння бути вдячним. Можливо, ми дали вам не все те, чого ви очікували, але чим могли, тим ділилися. Ми робили все від чистої душі. І якими ви будете вдячними за це, таким і буде життя до вас.

Олег Хававчак
Олег Хававчак

Ніколи нічого не пізно змінювати! І якщо щось не подобається, треба це змінювати. Варто казати собі: хочу дочитати, доопрацювати, довчитися. Бажаю вам усім подальших дипломів у житті – дипломів хороших дружин, дипломів успішних та завзятих людей… І беріть їх так само урочисто, як сьогодні. Бажаю успіху та добра!» – підсумувала Галина Василівна.

Заступник декана з виховної роботи Олег Хававчак потішив студентів приємними подарунками: «Дякую всім, дякую кожному! Диплом – це лише ще одна межа, якої необхідно сягнути. Хочу започаткувати ще одну філологічну традицію: кожному нашому випускникові з цього року ми вручатимемо напутній знак – емблему філфаку☺. Вона засвідчуватиме, що випускник є вихованцем філологічного факультету. Ваш курс перший отримає таку символіку. Є в нас іще одна традиція. Галина Василівна відзначила, що потрібно бути вдячним – ми намагаємося. Тож хочу вручити вам подяки за активну участь у громадському житті факультету». Такі нагороди отримало 5 студентів за багаторічну працю на благо підрозділу й груп.

Мирослава Лендьел з випускницею
Мирослава Лендьел з випускницею

До вітального слова запросили проректорку з науково-педагогічної роботи Мирославу Лендьел. «Приємно бути на врученні дипломів магістрам підрозділу, з якого ледь не з першого починалася історія університету. Бажаю вам бути обачливими та відповідальними. Повсякчас докладайте зусиль для досягнення цілей. Завжди шукайте споріднені душі, тих людей, з якими вам хочеться спілкуватися, які вас підтримують. Вмійте прощати! Будьте професіоналами у своїй сфері, адже ви будете працювати у школах, університетах… Будь-де потрібно тримати марку фахівця. Будьте щасливі – і доля вам усміхнеться!»

Наказ про випуск зачитав заступник декана з навчальної роботи, доцент Василь Шаркань. Звісно, першими вручили дипломи з відзнакою.

Документи про здобуття освітнього ступеня магістра запросили вручати завідувача кафедри української мови, професора Івана Сабадоша, завідувачку кафедри української літератури, професорку Валентину Барчан; завідувачку кафедри словацької філології, доцентку Наталію Петріцу та завідувачку кафедри слов’янської філології та світової літератури, професорку Наталію Бедзір.

Оксана Комарницька, випускниця освітньої програми «Українська мова і література в закладах загальної середньої освіти з мовами навчання національних меншин», поділилася враженнями після завершення урочистого дійства: «Я неймовірно рада, що завершила навчання саме в цьому університеті. Він багато чим зі мною поділився. І все це мені потрібно, адже моя професія, за якою вже працюю, безпосередньо пов’язана з цією освітою. Навчання –  величезний досвід. Бути магістром – для мене досягнення, адже стільки знань здобуто, стільки відкриттів зроблено!..»

«Беріть диплом із честю, гідністю та гордістю, бо ви – випускники УжНУ»: філфак попрощався зі своїми магістрамиНа цій трепетній ноті свято підійшло до завершення. Випускники в такому статусі востаннє прослухали студентський гімн і з сяючими очима стали до загальної фотографії. За традицією підкинули конфедератки й рушили у доросле життя.

Бажаємо їм світлого шляху, доброзичливих людей і сил для досягнення всякої мети!

Ірина Неменуща,
фото Вікторії Кенідри
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.