Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випуск магістрів 2020 року – один із найбільш численних в історії хімічного факультету УжНУ

Крім того, половина випускників - червонодипломники

0 514
Вони потрапили на хімічний факультет Ужгородського національного університету з різних причин. Хтось з дитинства любив хімію, дехто шукав місце для розвитку, когось життя занесло зовсім випадково. Та для всіх факультет став по-справжньому рідним, не дарма продовжили навчання в магістратурі. А в січні 2020-ого 39 юнакам і дівчатам вручили дипломи магістрів. У найбільшій аудиторії підрозділу випускники зібралися, ніби на лекцію. У колі близьких слухали настанови від викладачів.
Випускників вітаєВасиль Лендєл
Випускників вітаєВасиль Лендєл

Очільник хімічного факультету Василь Лендєл зазначив: «Тільки півтора роки тому ви завершили бакалаврат. А вже нині — отримуєте документ про повне закінчення вищої освіти. Спеціалісти, яких готує хімічний факультет, затребувані на ринку. Тільки до деканату надійшло 5 вакансій, із якими ви можете ознайомитися. Випускники, не забувайте про рідний підрозділ. У виші створена громадська організація випускників Ужгородського національного університету, тому вступайте.

На факультеті вже навчалися три покоління, тому чекаємо й ваших дітей. Вітаю вас, будьте здоровими, щасливими».

Випуск магістрів 2020 року – один із найбільш численних в історії хімічного факультету УжНУЗвернулася до випускників і заступниця декана з виховної роботи Василина Русин: «Шановні колеги, уже можу вас так назвати. Пам’ятайте, вас завжди чекають у стінах рідного факультету. Щиро дякую, що ви обрали навчання тут, ми сумуватимемо за вами. Бажаю успіхів, здійснити всі плани. Нехай життєва дорога буде просторою. Дякую батькам за таких дітей».

Також винуватців свята привітав завідувач кафедри неорганічної хімії Ігор Барчій, акцентувавши: проводжають один із наших найчисельніших випусків за історію хімфаку.
Випуск магістрів 2020 року – один із найбільш численних в історії хімічного факультету УжНУ

Та не кількістю єдиною! Під час півторарічного навчання вже магістри спеціальностей «Хімія», «Середня освіта (Хімія)» і «Екологія» продемонстрували зразкові знання. Про це, зокрема свідчить те, що половина випускників має «червоні» дипломи.

«Ми бачимо, що робота викладачів не даремна, – сказав І.Барчій і додав: – Студентські роки становлення, дорослішання ви запам’ятаєте на все життя».

Методистка деканату Віра Мартинович у вітальній промові наголосила: «Кожен із вас був найкращим, адже кожен – індивідуальність. Знайте: доки людина навчається, доти вона молода. Під час нашої співпраці я пробувала навчити вас цінувати час. А ще – поважайте людей, і тоді поважатимуть вас. І нехай у ваших душах завжди буде сонечко!»

Емілія Глюдзик
Емілія Глюдзик

Від імені випускників виступила Емілія Глюдзик: «Усе починається з мрій. Ми мріяли закінчити садок, бо нам не подобалося спати в обід, потім – школу, університет. А тепер сумуємо за роками, які швидко минули. Ми переконалися: хімічний факультет – велика родина. Дякуємо всім викладачам, лаборантам, інженерам за знання й мудрі поради. Вибачте за розбиті піпетки. 🙂 Ми завжди згадуватимемо студентство з усмішкою. І далі мріятимемо!»

Академнаставниця екологів Світлана Делеган-Кокайко зауважила: «Ви вміло боролися з перешкодами і досягали висот. Я переконана: секрет успіху полягає в тому, що людина вірить свої сили. Бажаю завжди бути впевненими в собі».

Випуск магістрів 2020 року – один із найбільш численних в історії хімічного факультету УжНУНасамкінець випускники згадали студентські роки у відеопрезентації, за традицією підкинули конфедератки й мали фотосесію на згадку.

Випускники Ростислав Вертелецький і Василь Панкулич кажуть: у їхній пам’яті закарбувалося тільки хороше, комусь хімічний факультет подарував роботу за фахом, комусь – друзів і навіть сім’ю, і всім, звичайно, – путівки в доросле життя.

Хай майбутнє буде щасливим, а труднощі, які траплятимуться на шляху, ведуть до нових звершень!

Ольга Брайлян,
Фото Валерії Омелюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.