Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бійця ЗСУ, доцента УжНУ Віктора Трошкі відзначив почесною нагородою депутат Європарламенту від Угорщини

Нагороду вручають закордонним угорцям, які своєю діяльністю сприяють зміцненню позитивного сприйняття угорської нації

0 156

Бійця ЗСУ, доцента УжНУ Віктора Трошкі відзначив почесною нагородою депутат Європарламенту від Угорщини

Доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ Віктор Трошкі, який з перших днів повномасштабного вторгнення захищає Україну на передовій, удостоєний угорської нагороди «Rendületlenül». Про це повідомив засновник цієї відзнаки, опозиційний депутат Європейського парламенту Іштван Уйгеї.

Бійця ЗСУ, доцента УжНУ Віктора Трошкі відзначив почесною нагородою депутат Європарламенту від УгорщиниЦю нагороду уже протягом трьох років отримують закордонні угорці, які своєю діяльністю сприяють зміцненню позитивного сприйняття угорської нації за межами власне Угорщини.

Іштван Уйгеї відзначив, що, започатковуючи відзнаку, думав багато про що, однак не про те, що нею буде нагороджено людину, котра у ХХІ столітті служитиме своїй батьківщині, сімʼї, нації і всім нам в окопі. Така можливість просто не спадала на думку.

Та цього року спільнота «Esély» однозначно вирішила відзначити саме нашого спільного героя Віктора Трошкі, котрий, будучи викладачем-математиком, доцентом кафедри, з перших днів боїв добровольцем пішов на фронт захищати Україну, зокрема й угорців у ній.

Політик висловив вдячність Віктору Трошкі, наголосивши: для нього і його колег честь, що воїн прийняв цю нагороду.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.