Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи УжНУ провели XX міжнародні «Ужгородські ентомологічні читання»

Очну і заочну участь у науковому форумі взяло понад 40 ентомологів з України, Словаччини, Чехії, Швейцарії

0 59
В останні вихідні вересня (24–26 вересня) вже вдвадцяте кафедра ентомології та збереження біорізноманіття біологічного факультету УжНУ провела Міжнародну наукову конференцію «Ужгородські ентомологічні читання». Очну і заочну участь у науковому форумі взяло понад 40 ентомологів з України, Словаччини, Чехії, Швейцарії, які представляли 15 наукових та освітніх установ Ужгорода, Києва, Львова, Луцька, Івано-Франківська, Тернополя, Кременця, Великого Березного, Комарно, Берна, Чеських Будейовиць.

Біологи УжНУ провели XX міжнародні «Ужгородські ентомологічні читання»Біологи УжНУ провели XX міжнародні «Ужгородські ентомологічні читання»На відкритті конференції науковців-ентомологів привітали деканеса біологічного факультету Ярослава Гасинець та голова Закарпатського відділення Українського ентомологічного товариства, завідувач кафедри ентомології та збереження біорізноманіття УжНУ Володимир Рошко. З вітальним словом також виступили голови Львівського та Волинського відділень Українського ентомологічного товариства – кандидати біологічних наук Володимир Різун та Олександр Зінченко.

Під час пленарних та секційних засідань було заслухано близько 20 доповідей, у презентаціях яких розглянули питання фундаментальної і прикладної ентомології, фауністики та екології комах.

Після секційних засідань 25-го вересня за сприяння співробітників Ужанського національного природного парку та фінансової підтримки Ужгородського університету учасники конференції рушили екскурсією на гору Явірник для збору ентомологічного матеріалу.

В останній день роботи конференції на спільному засіданні Закарпатського і Львівського відділень Українського ентомологічного товариства схвалили резолюцію «Ужгородських ентомологічних читань ’ 2021», у якій віддзеркалено обговорені й узгоджені плани щодо спільних дальших досліджень в Карпатському регіоні.

За інформацією доц. В. Мірутенка
Фото В. Мірутенка, В. Різуна та Н. Кравець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.