Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІТ волонтерили на міжнародній акції «World Cleanup Day»

Оксана Лутак, Юрій Маргітич, Ірина Копчак, Володимир Орел узяли участь у заході, обравши групове очищення території

1 454
Для поліпшення екологічної ситуації в Україні, активізації спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові природозберігального сектору, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та освітніх закладів проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон.

Студенти ФІТ волонтерили на міжнародній акції «World Cleanup Day»Студенти ФІТ волонтерили на міжнародній акції «World Cleanup Day»Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбувається у 24 регіонах України та 180 країнах світу. Цього року в Ужгороді вона відбулася 23 вересня з дотриманням карантинних норм і правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою була наявність захисних масок, рукавичок і врахування соціальної дистанції. Волонтерам запропонували три форми участі: групове очищення, індивідуальні чистки та цифрове очищення. Студенти факультету інформаційних технологій – Оксана Лутак, Юрій Маргітич, Ірина Копчак, Володимир Орел – взяли участь в акції, вибравши першу форму, тобто групове очищення.

Студенти ФІТ волонтерили на міжнародній акції «World Cleanup Day»Група дістала завдання від координаторки, доцентки кафедри екології та охорони навколишнього середовища Світлани Делеган-Кокайко прибрати частину території міста Ужгород. Особливістю акції є те, що зібране сміття не просто викидається: перед тим ще додатково аналізується його вміст і походження. Найпопулярнішими знахідками виявилися маски й недопалки. Пізніше студенти приєдналися до інших волонтерів, які опитували мешканців міста, як, на їхню думку, можна поліпшити екологічне становище в Україні.

Студенти факультету інформаційних технологій – часті учасники різноманітних волонтерських акцій. Організацією студентів для таких заходів займається заступник декана з виховної роботи доцент Ігор Лях.

Після акції від імені організаторів заходу факультетові інформаційних технологій було вручено подяку за участь.

За інформацією факультету інформаційних технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.