Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи УжНУ відзначили професійний день по-науковому й кулінарно

Дню біолога присвятили VIІ Міжнародну конференцію молодих учених і студентів та біобоґрач

0 374
День біолога на профільному факультеті УжНУ цьогоріч святкували активно й різноспрямовано. Зокрема, організували VIІ Міжнародну конференцію молодих учених та студентів «Актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні», а відтак пофестивалили на біобоґрачі, який об’єднав у конкурсі за призові місця і студентів, і викладачів.

Біологи УжНУ відзначили професійний день по-науковому й кулінарноНа пленарному засіданні наукового форуму виступили професорка Марина Кривцова з доповіддю «Глобальна проблема антибіотикорезистентності мікроорганізмів та перспективи використання речовин рослинного походження як антимікробних засобів» та доцент Федір Куртяк, котрий порушив важливе питання допоміжних репродуктивних технологій на сторожі збереження генофонду української нації в умовах війни.

Біологи УжНУ відзначили професійний день по-науковому й кулінарно Далі працювали в чотирьох секціях: «Дослідження флори та фауни Карпатського регіону»; «Сучасні аспекти експериментальних досліджень у біології»; «Проблеми екології, раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища»; «Збалансований розвиток агроекосистем». Матеріали конференції вийшли окремим збірником, що містить понад 80 праць молодих вчених.

Закономірно, що після напруженої розумової роботи перейшли до смачного відпочинку. В умінні приготування боґрачу змагалося п’ять команд різних курсів факультету та викладачі, а саме:

«Апіс меліфера» (І курс, біологи)

«Біофайта» (ІІ курс, біологи)

«Нуцелус» (ІІІ курс, біологи)

«Агронавти» (магістранти, агрономи)

«МастерШеф» (викладачі)

Біологи УжНУ відзначили професійний день по-науковому й кулінарноОцінювали гарячу страву проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма, деканеса біологічного факультету Ярослава Гасинець та професорка кафедри генетики, фізіології рослин і мікробіології Марина Кривцова.

Команди добре підготувалися, завзято підійшли до кулінарної справи і вразили журі розмаїттям смакових якостей готових страв. Після обговорення переможцем біобограчy журі визначило команду «Агронавти». Друге місце посів гурт «Біофайта», третє – «Апіс меліфера».

За інформацією біологічного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.