Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Декан матфаку допомагав учням Воловеччини готуватися до іспитів

Михайло Повідайчик поспілкувався з учасниками ІІ (районного) етапу Всеукраїнської олімпіади з математики та влаштував майстер-клас для школярів рідної школи

0 284
Дитяча мрія про те, ким хочеш стати, коли виростеш, може розбитися об реальність, якщо не скласти ЗНО з ключових предметів. Для багатьох цим ключем у майбутнє є математика. Декан матфаку Михайло Повідайчик днями побував на Воловеччині, аби роз’яснити тамтешнім школярам тонкощі цариці наук.
Декан матфаку допомагав учням Воловеччини готуватися до іспитів
Михайло Повідайчик

Спершу очільник математичного факультету навідався до Воловецької ЗОШ, де саме тривав другий – районний – етап Всеукраїнської олімпіади з математики. Принагідно Михайло Повідайчик привітав школярів із успіхами, яких юнь уже досягла, і трохи розповів про підрозділ, яким керує. Зокрема, йшлося про спеціальності математичного факультету УжНУ, вступні іспити, студентське життя загалом.

Декан матфаку допомагав учням Воловеччини готуватися до іспитів
Михайло Повідайчик пояснює школярам задачі

Пан Михайло зауважує: «Розумію, що математика потрібна не лише студентам, які навчаються в нас. Тож, користуючись нагодою, розповім про університет і його структурні підрозділи загалом».

Після цього декан матфаку побував у рідній Нижньоворітській школі – сюди його запросили провести майстер-клас, чи то відкритий урок, для школярів, що цікавляться математикою. Тож розбирали зі старшокласниками задачі підвищеного рівня складності – вони не кожному по зубах і викликають на ЗНО найбільше клопоту.

Найкмітливіші школярі ще матимуть нагоду на власні очі побачити, яким є Ужгородський університет і, зокрема, матфак під час третього етапу олімпіади.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.